22.9 C
Amsterdam
HomeWonenInbraakpreventie voor je huis

Inbraakpreventie voor je huis

Het laatste wat je wilt is dat je thuiskomt van een weekendje weg en dat je erachter komt dat er is ingebroken in je huis. Gelukkig bestaan er veel middelen die je helpen inbraak te voorkomen. Een inbraakalarm, camerabeveiliging en buurtpreventie zijn zo een paar voorbeelden. In dit artikel geven we je een paar tips.

 

Installatie van een inbraakalarm

Met een inbraakalarmsysteem beveilig je je woning elektronisch en eventueel ook draadloos. Als het systeem een inbreker waarneemt wordt er een signaal afgegeven. Hierbij kan je denken aan een alarm op locatie of een stil alarm. In beide gevallen kan je ook gebruik maken van een service waarmee je op afstand gewaarschuwd wordt. Het alarm kan ook door worden gestuurd naar een meldkamer. Zij helpen je dan verder en kunnen het alarm eventueel ook doorzetten naar de politie.

 

Sloten voor deuren en ramen

Het beste is voorkomen dat inbrekers een gemakkelijke ingang in je huis hebben. Sluit dus altijd alle ramen en deuren als je weggaat, ook al ga je alleen een blokje om. Trek de deur niet alleen achter je dicht, maar doe hem ook op slot. Daarnaast kan je beter geen reservesleutel onder de deurmat verstoppen, dit is veel te voor de hand liggend. Het is belangrijk om goede degelijke sloten te installeren. Denk bijvoorbeeld aan veiligheidssloten, beveiligingsstrips of bijzetsloten.

 

Camerabeveiliging

Naast een inbraakalarm en goede sloten kan je ook camera’s ophangen voor camera beveiliging. Vaak schikt de aanwezigheid van camera’s inbrekers al voldoende af. Bespreek met een professional wat je precies nodig hebt voor camera installatie. Is bijvoorbeeld één camera genoeg of heb je er meerdere nodig? Verder heb je niet alleen een camera nodig, maar ook een recorder, stroomaansluiting, voedingssnoer en harde schijf om de beelden op te slaan. De camerabeelden kunnen daarnaast naar een mobiele app worden gestuurd zodat je altijd overzicht hebt op je huis.

 

Buurtpreventie

Naast al deze technische snufjes die je kan aanbrengen, is sociale controle een groot onderdeel van inbraakpreventie. Is er bijvoorbeeld een whatsapp groep met de buurtgenoten in de wijk om elkaar te waarschuwen voor verdachte personen? Sluit je hierbij aan om bijzonderheden en problemen te signaleren. Informeer elkaar erover en neem contact op met de politie wanneer nodig.

 

Registreer je bezittingen

Je hoopt natuurlijk dat het niet gebeurt, maar voor het geval er toch wordt ingebroken: registreer je bezittingen. Als je kostbare spullen geregistreerd of gemarkeerd zijn, kunnen ze aan jou gekoppeld worden door de politie als ze terug worden gevonden.

 

In dit artikel hebben we een paar tips gegeven tegen inbraak in je woning. Beveilig je woning goed en vergeet niet ramen en deuren op slot te doen als je weg gaat!

LAATSTE NIEUWS

GERELATEERD NIEUWS