9.1 C
Amsterdam
HomeZakelijkGa jij binnenkort machinaal graven? Doe dan een klic-melding

Ga jij binnenkort machinaal graven? Doe dan een klic-melding

Als jij binnenkort machinaal gaat graven, dan is het in Nederland verplicht om daar een klic-melding van te maken. Dit is verplicht omdat er overal onder de grond leidingen te vinden zijn die niet beschadigd mogen raken. Door het maken van een klic-melding ontvang je dan ook een overzicht van alle leidingen die onder de grond liggen op de plek waar jij wilt gaan graven. Veel mensen denken dat alleen bedrijven die machinaal gaan graven verplicht zijn om een klic-melding te doen, maar dat is onjuist. Ook particulieren die bijvoorbeeld zelf een zwembad willen aanleggen moeten een klic-melding maken. Maar hoe kan je een klic-melding maken? Daar vind je meer informatie over in dit handige artikel. 

Wat heb je nodig?

Wanneer jij machinaal wilt gaan graven en dus een klic-melding wilt aanvragen, dan is het belangrijk om te weten wat je nodig hebt. Het is eerst belangrijk om de exacte coördinaten te bepalen van waar jij wilt gaan graven. Dit is voor de partij waar jij een klik melding maakt enorm belangrijk want door middel van de coördinaten weet jij of er leidingen onder de grond liggen. Daarnaast is het ook belangrijk om te weten waarvoor jij machinaal gaat graven en voor hoelang jij machinaal aan het graven bent. Hier wordt allemaal om gevraagd als jij een klic melding aanvragen wilt. 

Wat kost het aanvragen van een klic-melding?

Het is natuurlijk ook belangrijk om te weten wat de kosten zijn van het aanvragen van een klic melding als jij binnenkort machinaal wilt gaan graven. De prijzen hiervan kunnen verschillen per aanbieder, maar de goedkoopste oplossing kost vaak rond de vijftig euro. De klic melding kosten zijn dus zeker niet hoog en je weet zeker dat je binnen de Nederlandse wetgeving werkt. Als jij geen klik melding maakt dan kan je een enorme boete van enkele duizenden euro’s krijgen. Mocht jij tijdens het machinaal graven een leiding raken, dan kan jij ook voor de kosten opdraaien en dat wil je liever voorkomen. Vraag daarom altijd een klic-melding aan. 

Een aanbieder vinden 

Als jij een klic-melding wilt aanvragen, dan moet je natuurlijk een partij of aanbieder vinden waar jij dat eenvoudig kan doen. Het vinden van een partij of aanbieder is zeker niet moeilijk als je maar gebruik maakt van het internet. Je kan namelijk door gebruik te maken van bepaalde zoektermen zoals ‘klic-melding aanvragen’ talloze partijen en aanbieders vinden waar jij een klic-melding kan aanvragen. 

LAATSTE NIEUWS

GERELATEERD NIEUWS