10.2 C
Amsterdam
HomeVrije TijdGlijmiddel; wat is dat en wanneer gebruik je het

Glijmiddel; wat is dat en wanneer gebruik je het

Glijmiddel, heb je dat wel eens gebruikt? Veel mensen vinden seks fijner met glijmiddel. Glijmiddel draagt bij aan de natuurlijke smering van je lichaam die je zelf al aanmaakt, waardoor je sensaties beter meemaakt. Het is dus heel praktisch. Maar het is ook nog eens leuk, want er zijn verschillende smaken, geurtjes en effecten uit te proberen. Wil je dus gewoon eens wat experimenteren, dan is het ook leuk. Wat veel mensen denken is dat je glijmiddel alleen gebruikt als je niet nat genoeg wordt van nature. Niets is minder waar! In elke situatie kan glijmiddel bijdragen aan een goede ervaring. 

Wat is het precies

Maar wat is glijmiddel precies? Het is een middel, en vloeistof of gel, dat bedoeld is om stroefheid, bijvoorbeeld bij gevoelige of droge huid, te verminderen en de ervaring van geslachtsgemeenschap of masturbatie aangenamer te maken. De ingrediënten zijn geschikt voor de huid van je geslachtsdeel, maar sommige glijmiddelen hebben nog een extra smaakje of functie. Er zijn verschillende soorten glijmiddel, en ze verschillen door hun basisingrediënt. Glijmiddelen op waterbasis zijn veelzijdig en het meest natuurlijk, maar niet geschikt in de badkamer. En glijmiddelen op oliebasis zijn erg sensueel, maar ze kunnen niet gebruikt worden in combinatie met latex-condooms, want dat gaat ten koste van de veiligheid van het condoom. Siliconen glijmiddelen zijn fijn voor een gevoelige huid, maar kunnen weer wel seksspeeltjes beschadigen. De keuze die je maakt hangt dus af van waarvoor je het wil gebruiken. 

Wanneer gebruik je het 

Eigenlijk kan je glijmiddel gebruiken wanneer je er maar zin in hebt. Of dat is nou is bij masturbatie, bij geslachtsgemeenschap met wie dan ook, of bij het gebruik van seksspeeltjes. En de bekendste reden: als je zelf niet nat genoeg bent. Je lichaam produceert zelf ook een natuurlijk glijmiddel, maar soms is dat niet genoeg om seks erg aangenaam te maken. Met glijmiddel kan je dit ongemak helemaal voorkomen. Maar! Ook als je wel genoeg natuurlijk glijmiddel produceert, kan het aanvullen hiervan met bijvoorbeeld een durex glijmiddel het seksuele genot nog meer verhogen. En voor anale seks is glijmiddel sowieso onmisbaar; hier maakt je lichaam geen vocht aan. Je kan dus lekker gaan experimenteren in de slaapkamer. En onthoud: zonder consent geen seks. 

LAATSTE NIEUWS

GERELATEERD NIEUWS