22.9 C
Amsterdam
HomeZakelijkMoet je een zakelijke rekening afsluiten voor je bedrijf?

Moet je een zakelijke rekening afsluiten voor je bedrijf?

Met een onderneming starten komen er veel dingen op je af. Hoe ga je je producten of diensten in de markt zetten, heb je personeel nodig en hoe regel je de geldzaken? Dat laatste is ontzettend belangrijk en daarom is het verstandig om een zakelijke rekening te openen. Zo scheidt je privévermogen van je zakelijke financiën. Door dit al vroegtijdig te regelen bij een zakelijke bank heb je qua financiën al een flinke stap gezet. Hier lees je alles over de beste zakelijk bank.

Maak de keuze voor online bank Bunq

Natuurlijk zijn alle ondernemingen verschillend, maar als je heel veel facturen binnen krijgt en de betalingen wilt automatiseren dan is de beste zakelijk bank daarvoor Bunq. Het is een populaire zakelijke online bank onder ondernemers en heeft extra functie zoals het automatische betalen van de BTW. Daarnaast bestaat er bij deze online bank de mogelijkheid om 25 subrekeningen te openen die voor diverse doeleinden gebruikt kan worden. En de rekening bij Bunq kan samenwerken met je boekhoudsoftware. Maak een betaling of ontvang een betaling en de registratie komt direct in je boekhoudprogramma te staan.

Waarom zou je kiezen om een zakelijke rekening te openen?

Het is in principe niet verplicht op een zakelijke rekening te openen. Als je gewoon je consumenten rekening gebruikt mis je wel veel voordelen die een zakelijke rekening met zich meebrengt. Financiën zijn ontzettend belangrijk om alles goed en overzichtelijk te houden. Met een zakelijke rekening openen krijg je meer opties om voor je administratie te zorgen. Bij een online bank als Bunq kan je kiezen voor een gewone consumenten rekening en als het nodig is over te stappen naar een zakelijke rekening.

Wat is het verschil tussen een gewone rekening en zakelijke rekening?

Een groot verschil tussen een zakelijke bank en gewone bank is dat een rekening bij een zakelijke bank voornamelijk voor je bedrijf, en alleen je bedrijf is. Zoals gezegd is het niet verplicht om een zakelijke rekening te openen voor je onderneming, maar om het overzicht te houden is het zeker het overwegen waard. Vooral als je veel betalingsverkeer hebt binnen je bedrijf is het af te raden om een privé rekening te gebruiken. Dan loopt privé en zakelijk door elkaar en dat wil je niet hebben. De meeste grote banken verbieden het om een privé rekening voor zaken te gebruiken en houden dit dan ook goed in de gaten. Om een zakelijke rekening te openen is het verplicht ingeschreven te staan bij de Kamer van Koophandel.

LAATSTE NIEUWS

GERELATEERD NIEUWS