13.4 C
Amsterdam
HomeLifestyleHet volgen van een opleiding of training voor zo min mogelijk geld,...

Het volgen van een opleiding of training voor zo min mogelijk geld, dit moet je weten!

Je verdiepen in nieuwe vakgebieden is iets wat veel mensen erg graag willen. Doordat je op een relatief jonge leeftijd al moet kiezen waarin jij je wilt gaan verdiepen kan het zo zijn dat je er op den duur klaar mee bent. Ook kan het zo zijn dat jij iets gevonden hebt wat je simpelweg leuker vindt. Ondanks dat dit het geval is, kan het soms lastig zijn om deze nieuwe opleiding of training te vergoeden. Hier is echter een oplossing voor, waar je in dit artikel wat meer over te weten kunt komen.

 

Wat is een stap budget?

De kans is groot dat jij nog nooit van een stap budget hebt gehoord. Stap budget is een budget dat door de overheid jaarlijks wordt vrijgegeven om mensen te stimuleren dit soort cursussen en opleidingen te gaan volgen. Wanneer jij werkt of studeert kun je een paar keer per jaar dit budget aanvragen. Er is een vast budget en er zijn dan ook maar een aantal plekken beschikbaar. Je kunt dit budget eenmalig aanvragen, om de kans voor iedereen zo eerlijk mogelijk te maken op het stap budget. Het gaat op dit moment over een bedrag van 1000 euro dat jij mag investeren in een cursus of opleiding naar keuze. Wel moet het iets zijn waarvan de overheid heeft beoordeeld dat het het geld ook echt daadwerkelijk waard is. Er zijn gelukkig wel in alle markten wat opleidingen of cursussen waarvan de overheid heeft aangegeven dat jij je budget hieraan uit mag geven.

 

Verschillende soorten dingen die jij met het budget kunt gaan doen

Wat jij met het budget kunt, loopt erg uiteen. Dit komt doordat het een budget is dat voor iedereen beschikbaar is en de interesses van mensen erg variëren. Zo is het onder andere mogelijk om motorinstructeur worden Je kunt een aantal weken een cursus volgen om vervolgens dit vakgebied in te gaan. Ook kun je je taxipas halen met stapbudget. Verder is het ook mogelijk om een cursus te volgen over investeren of dropshippen. Er zijn dus een hoop verschillende dingen mogelijk met het budget. De kans is dan ook groot dat er wel iets tussen zit wat jij zelf leuk zult gaan vinden om te doen. Bovendien hoef jij er zelf waarschijnlijk helemaal niks voor bij te betalen.

LAATSTE NIEUWS

GERELATEERD NIEUWS