22.9 C
Amsterdam
HomeZakelijkAlles wat je over consultancy moet weten

Alles wat je over consultancy moet weten

Wanneer je als een consultant wordt aangenomen door een bedrijf, zul je aan de slag gaan met de klanten. Dit wil zeggen dat je gaat werken met andere consultants aan een project om de klantentevredenheid te verbeteren. Je gaat de opgestoken kennis gebruiken om een bedrijf vooruit te helpen, net zoals je met de meeste banen doet. Als je voor een consultatiebureau gaat werken, zul je telkens nieuwe opdrachten krijgen die zo goed mogelijk bij je passen. Wanneer je opdracht afloopt, zal je manager weer een nieuw project gaan zoeken.

 

Wat kun je doen als je een consultant bent?

Als je een consultant bent, zijn de mogelijkheden die je hebt in principe eindeloos. Wanneer je net begint als consultant, zul je een markt moeten kiezen die jij het leukst vindt. Vervolgens zul je in de eerste jaren projecten gaan krijgen en ervaring opdoen. Wanneer je dit hebt gedaan, wordt het steeds makkelijker om je werk te doen, maar let er wel op dat geen enkele opdracht helemaal hetzelfde is. Wanneer jij it consultancy gaat doen en it advies moet gaan geven, zal dit wel heel ander zijn dan als jij een R&D engineer bent. Je kunt projectmanager worden van een hoop verschillende bedrijven, die in andere markten actief zijn. Ook kun je ervoor kiezen om een developer of system engineers te worden. Je zult er zelf achter moeten komen wat jou het beste ligt. Wanneer jij langer actief bent in een aantal markten, zal het wel makkelijker worden en zul je sneller kunnen gaan werken.

 

Wat voor skills heb je allemaal nodig?

Welke vaardigheden jij moet bezitten voor een project, is afhankelijk van de functie die je hebt en de markt waarop dit bedrijf zich bevindt. Toch zijn er wel een aantal dingen die je eigenlijk altijd moet beheersen wanneer je consultant bent. Je zult bijvoorbeeld zelfstandig te werk moeten kunnen gaan en zonder hulp beslissingen moeten nemen. Zeker wanneer jij een project manager bent, zul je duidelijk moeten weten wat je moet doen om de doelen te behalen die behaald moeten worden. Verder is het belangrijk dat je eventuele onverwachte conflicten op kunt lossen. Je zult in dit geval creatief moeten kunnen zijn en rustig kunnen blijven in hectische situaties. Ook zul je wanneer je niet op schema loopt goed moeten nadenken over wat je eraan kunt doen om het proces te versnellen. 

LAATSTE NIEUWS

GERELATEERD NIEUWS