12.8 C
Amsterdam
HomeZakelijkDe verbouwing van je bedrijfspand financieren 

De verbouwing van je bedrijfspand financieren 

De Nederlandse economie is momenteel aan het bloeien en dat kan je zien aan de bedrijven die enorm snel aan het groeien zijn. Veel bedrijven doen goede zaken en ook zijn er bedrijven die zo snel groeien, dat ze op zoek moeten gaan naar een nieuw bedrijfspand. Helaas worden er weinig nieuwe bedrijfspanden gebouwd en is er dus sprake van een schaarste. Daarnaast is het niet voor elk bedrijf rendabel om te investeren in een nieuw bedrijfspand. Als jouw bedrijf ook snel groeit en eigenlijk een nieuw bedrijfspand nodig heeft, dan is het handig om te kijken naar het verbouwen van je huidige bedrijfspand. Dit is vaak goedkoper en kan eventueel met een financiering. In dit artikel vind je meer informatie over hoe je de verbouwing van je bedrijfspand kan laten financieren. 

 

Ga in gesprek met een adviseur 

Voordat je ervoor kiest om je huidige bedrijfspand te verbouwen of zelfs een nieuw bedrijfspand te bouwen, is het belangrijk om in gesprek te gaan met een adviseur. Een adviseur is een specialist die verstand heeft van de economie en vastgoedmarkt. Door persoonlijk financieel advies te krijgen van een adviseur, weet je of het voor je bedrijf verstandig is om het bedrijfspand uit te breiden door middel van een verbouwing. Deze adviseurs werken altijd onafhankelijk, maar zijn wel vrijwel altijd in dienst van een kredietverstrekker. Je kan er overigens wel vanuit gaan dat er wordt gekeken naar jouw voordeel en niet die van een kredietverstrekker. Daarnaast kijkt een adviseur altijd naar de situatie van je bedrijf en wordt er gezocht naar een gepaste kredietverstrekker. Dit is dus zeker niet altijd de kredietverstrekker waarbij de adviseur in dienst is.

 

Heb je al een hypotheek?

Wanneer je een bedrijf opricht dan beschik jij of je bedrijf vaak niet over de middelen om een bedrijfspand te financieren. In veel gevallen is het noodzakelijk om een bedrijfspand te laten financieren in de vorm van een hypotheek. Als je bedrijf aan het groeien is en je in het verleden al een hypotheek hebt aangevraagd dan is het handig om samen met je adviseur te kijken naar de hypotheek verhogen voor verbouwing. Dit houdt in dat je bedrijf meer geld gaat lenen om de verbouwing van het bedrijfspand te kunnen financieren. Het voordeel hiervan is dat je het geld hiervoor in delen terug hoeft te betalen. Bovendien is de hoeveelheid rente in de meeste gevallen ook lager.

LAATSTE NIEUWS

GERELATEERD NIEUWS