14.3 C
Amsterdam
HomeFinancieelBeheer je cryptocurrencies met een wallet: verschillende mogelijkheden

Beheer je cryptocurrencies met een wallet: verschillende mogelijkheden

Wil je bitcoin of andere cryptocurrencies beheren? Dat kan met een cryptocurrency wallet. In dit artikel bespreken we verschillende mogelijkheden. Zo kun je kiezen voor een online of offline wallet. Er is keuze uit verschillende mogelijkheden om je munten op te slaan. Welke wallet past het beste bij jou?

Een bitcoin wallet, ethereum wallet of andere cryptocurrency wallet is een essentieel onderdeel van je belegging. Je kunt ermee je munten opslaan en versturen. Ook kun je ermee betalen. Er zijn verschillende mogelijkheden om een bitcoin of andere cryptocurrency wallet te gebruiken. Je bent baas over je eigen wallet en je cryptocurrencies, omdat je ook geen bank of andere financiële instelling nodig hebt om ze te bewaren.

Verschillende mogelijkheden voor wallets

Als je online op zoek gaat naar een wallet, dan kun je kiezen uit verschillende opties, maar welke wallet ga je gebruiken als beginnende belegger? Dat is afhankelijk van een aantal factoren. Ervaring in deze markt, hoeveel je gaat beleggen en de voor- en nadelen van die wallets. Hieronder een viertal mogelijkheden op het gebied van wallets.

Mobiele wallet

Je kunt ook kiezen voor een mobiele wallet. Deze wallets zijn geschikt om op je telefoon te downloaden en zo altijd en overal je munten bij je te hebben. Deze wallets zijn niet altijd even veilig, omdat er veel wordt gehackt tegenwoordig, dus vraag is of je dat wel wilt doen met een groot vermogen. Bovendien ben je afhankelijk van een goede internetverbinding als je gebruik wilt maken van deze wallets. Het voordeel is wel dat wallets vaak gratis zijn en makkelijk te installeren.

Software wallet

Iets veiliger dan een mobiele wallet is een software wallet. Deze wallets zijn geschikt voor thuisgebruik op je pc of laptop. Je kunt ze downloaden en installeren, maar het is ook mogelijk om ze online te gebruiken. Sommige wallets zijn alleen in het Engels of andere talen beschikbaar en dus niet in het Nederlands, dus let daar goed op als je een wallet kiest en dat een vereiste taal is. Een software wallet is over het algemeen iets veiliger dan een mobiele wallet, maar er zijn ook veel meer virussen die gericht zijn op het binnendringen van je pc of laptop. Ook deze wallets zijn vaak gratis, alleen kun je dan niet 24 uur per dag je wallet beheren.

Hardware wallet

Een hardware wallet is een andere mogelijkheid. Deze wallets zijn niet gratis, maar wel veilig. Je kunt ze aanschaffen en opbergen als je wilt. Ze worden vaak in de vorm van een usb-stick geleverd of je kunt ze ook op je pc of laptop aansluiten. Een hardware wallet is veilig, omdat er geen software op zit die kan worden gehackt. Je hebt dus altijd veilig toegang tot je munten.

Web wallet

De laatste mogelijkheid is een web wallet. Deze wallets worden online gehouden en je kunt erop inloggen vanaf elke pc of laptop. Je hebt dus altijd en overal toegang tot je munten. Deze wallets zijn niet zo veilig als de andere wallets, omdat er veel wordt gehackt. Je moet dus altijd goed opletten bij het kiezen van een web wallet. Deze wallets zijn wel gratis en je kunt er direct mee aan de slag.

LAATSTE NIEUWS

GERELATEERD NIEUWS