13.4 C
Amsterdam
HomeLifestyleWat is THC?

Wat is THC?

THC is afkomstig van de cannabisplant. In de cannabisplant zitten veel verschillende bruikbare stoffen die gebruikt kunnen worden voor de gezondheid. De stof THC is één van deze bruikbare stoffen. Hoewel er meerdere stoffen in de cannabisplant zitten, is THC de sterkste stof die men kan winnen van de plant. Van de stof THC kun je namelijk high worden. Daarom wordt het in Nederland gedoogd als softdrugs. Omdat de THC natuurlijk is, kan THC niet zeer schadelijk zijn voor het lichaam. 

Waarom dan THC olie?

THC olie is één van de manieren om high te worden van de stof THC. Doordat je de THC inneemt in de vorm van olie, is het gemakkelijker inneembaar. Voor mensen die niet roken, is dit de alternatieve oplossing om high te worden van THC. Hoewel de stof THC ook wordt gebruikt voor feesten, kan deze stof ook toegepast worden voor medicinale redenen. Zo kunnen mensen met kanker gebruik maken van THC. Door de THC zal je minder pijn krijgen of hebben. Hierdoor kun je slapeloze nachten vergeten omdat je gebruik kunt maken van producten waar THC in zit verwerkt. 

Waar kan THC tegen helpen?

THC kan helpen tegen veel verschillende lichamelijke pijnen. Denk bijvoorbeeld aan neuropatische pijnen. Ook kan de THC olie helpen bij mensen met ADHD. Door deze stof wordt je soms erg moe, maar kun je ook erg rustig worden. Als jij gebruik wilt maken van THC dan is het belangrijk om dit eerst te overleggen met de huisarts. De huisarts kan je namelijk aangeven of dit een handig idee is. Dit hangt namelijk ook van je eigen mentale gezondheid af. 

Kan ik wietolie zelf maken?

Het is mogelijk om zelf wietolie te maken. Je kunt enkel op één manier wietolie maken. Het is dus belangrijk om eerst te kijken hoe je het beste wietolie kunt maken. Als je wietolie wilt maken, is het verstandig om gebruik te maken van hasj. Dit product is namelijk makkelijk oplosbaar. Om de hasj op te lossen, is het handig om gebruik te maken van een oplosmiddel. Een van deze oplosmiddelen is alcohol. Na het maken van de wietolie kan je er achter komen dat de wietolie te sterk is. In dat geval kun je gebruik maken van olijfolie, kokosolie of hennepzaadolie om de wietolie te verdunnen. Na het maken van de wietolie, kun je de wietolie doseren.

 

LAATSTE NIEUWS

GERELATEERD NIEUWS