14.3 C
Amsterdam
HomeAlgemeenEen gebruikte heftruck kopen is wel zo voordelig

Een gebruikte heftruck kopen is wel zo voordelig

Heb je een transportbedrijf of een overslagbedrijf? Een groot magazijn of een enorme hoeveelheid pallets op je erf? Dan kun je niet zonder heftruck. Een heftruck is een ontzettend fijn apparaat wanneer het gaat om het verplaatsen van zaken van de ene naar de andere plaats. Voor het tillen van pallets met goederen van boven naar beneden of het laden van vrachtwagens. Maar wat nu als jouw trouwe heftruck de geest geeft? Dan zul je op zoek moeten naar een andere oplossing. En geloof mij, die oplossing zit 'm niet in zelf tillen! Een nieuwe heftruck aanschaffen is dan een logisch idee. Maar wat nu als je gaat voor een gebruikte heftruck? Is dat niet veel verstandiger?

Een gebruikte heftruck kan vaak nog jaren mee

Natuurlijk wil je alles in je bedrijf zo mooi, nieuw en glanzend mogelijk hebben. Maar is dat echt nodig? Kun je echt niet toe met een gebruikte heftruck? Een van de voordelen van een gebruikte heftruck is dat de kop van de aankoop af is. Je kunt online soms echt tegen pareltjes aanlopen. De ene is wat meer gebruikt dan de ander, maar het is maar net waar je de heftruck voor gaat gebruiken. Kijk, bouw je een spikslinternieuw magazijn, dan snapt iedereen dat je eerder zult kiezen voor een nieuwe heftruck. Maar in de meeste andere gevallen kun je prima met een gebruikte heftruck uit de voeten.

Wat voor heftruck heb je nodig?

Moet het een heftruck zijn die extra zware lasten kan tillen? Moet het een heftruck zijn die ook verrijker is? Moet de heftruck juist extra smal zijn in verband met de gangpaden waartussen je moet werken? Wil je liever een exemplaar op diesel of juist op elektriciteit? Het kan allemaal! Je kunt online precies selecteren op waar je naar op zoek bent. Van brandstof tot aantal werkuren, van prijs tot merk. Het is maar net wat jij belangrijk vindt.

Waarom doet iemand een heftruck weg?

Je twijfelt nog over de aanschaf van een gebruikte heftruck? Dan is het goed om te weten dat deze heftrucks niet te koop worden aangeboden omdat ze niet meer goed functioneren. Sterker nog, de meeste heftrucks zijn voorzien van onderhoudsboekje en aantekeningen. Er zijn verschillende redenen waarom iemand een heftruck verkoopt. Denk dan bijvoorbeeld aan een bedrijfssluiting of faillissement, maar ook wanneer er door bedrijfsovername teveel heftrucks aanwezig zijn in een bedrijf wordt de extra heftruck te koop aangeboden. Wanneer een heftruck te lang stilstaat wordt deze steeds minder waard.

LAATSTE NIEUWS

GERELATEERD NIEUWS