22.9 C
Amsterdam
HomeZakelijkOptimaliseer jouw inkoopproces met SAP Business One en Planlogic

Optimaliseer jouw inkoopproces met SAP Business One en Planlogic

Efficiëntie is van groot belang in het inkoopproces van een bedrijf. Hoe sneller en meer geautomatiseerde dit proces kan verlopen, hoe beter. Gelukkig biedt SAP Business One hiervoor de juiste inkoopfunctionaliteiten. In dit blog bespreken we de voordelen van deze functies en hoe Planlogic jouw bedrijf kan helpen bij de implementatie ervan. Maar ook wat de voordelen precies zijn van het hebben van een bedrijf die draait op SAP.

SAP ATB, aanvraag tot bestelling

Het aanvragen van bestellingen kan vaak veel tijd in beslag nemen. SAP Business One biedt hiervoor de oplossing, namelijk sap atb, aanvraag tot bestelling. Hiermee kan elke medewerker binnen het bedrijf een aanvraag doen voor een bepaalde inkoopbehoefte. Deze aanvraag zorgt ervoor dat de inkoopafdeling op de hoogte wordt gebracht van deze behoefte. Bovendien kan de inkoopbehoefte automatisch worden geregeld via de Material Requirements Planning, waardoor het systeem zelf een besteladvieslijst aanmaakt. Na goedkeuring kan de aanvraag tot bestelling/besteladvieslijst met een druk op de knop worden omgezet naar een inkooporder. Dit bespaart veel tijd en moeite bij het aanmaken van inkooporders.

Planlogic de keus voor implementatie

Planlogic is een bedrijf dat andere bedrijven helpt bij de implementatie van SAP Business One. Hierbij kijken zij naar de specifieke behoeften van het bedrijf en hoe deze het beste kunnen worden geïmplementeerd binnen het systeem. Het team van Planlogic is gespecialiseerd in SAP Business One en kan daarom de beste oplossingen bieden voor jouw bedrijf. Door de samenwerking met Planlogic wordt het inkoopproces van jouw bedrijf geoptimaliseerd en kan er efficiënter worden gewerkt.

De totale inkoop overgenomen

De inkooporder is de bevestiging van de bestelling en is dus van groot belang. SAP Business One maakt het mogelijk om alle informatie van de aanvraag tot bestelling automatisch over te nemen, waardoor veel tijd wordt bespaard. Bovendien kan de inkooporder worden gekoppeld aan de facturatie, waardoor het proces van inkoop tot betaling volledig geautomatiseerd kan worden. Dit voorkomt fouten en zorgt ervoor dat het inkoopproces soepel verloopt. Om het inkoopproces te optimaliseren is het belangrijk om inzicht te hebben in het proces zelf. SAP Business One biedt daarom de mogelijkheid tot inkoopanalyse. Hiermee kan worden gekeken naar welke producten het meest worden besteld en hoeveel er van deze producten worden besteld. Hierdoor kan er beter worden gepland en kan het inkoopproces nog verder worden geoptimaliseerd. SAP Business One biedt diverse functionaliteiten die het inkoopproces van een bedrijf optimaliseren en Planlogic kan hierbij helpen bij de implementatie. Met de aanvraag tot 

LAATSTE NIEUWS

GERELATEERD NIEUWS