10.2 C
Amsterdam
HomeVrije TijdUitgaan mag weer, maar pas op voor losbandig gedrag

Uitgaan mag weer, maar pas op voor losbandig gedrag

Nu de coronamaatregelen versoepeld zijn wordt er weer volop uitgegaan in ons land. Weliswaar moet je wel een QR-code laten zien. Dit is nog niet verplicht in de horeca maar elke individuele kroegbaas mag hierom vragen. Het is na de lockdown wel weer wennen om zo dicht op elkaar te staan in een kroeg. Weliswaar nog met de 1,5 meter afstand, maar tijdens een avondje stappen kan de verlegenheid toch de kop op steken. Misschien heb je de neiging veel alcohol te drinken om wat losser te worden. Pas daarmee op want een alcoholverslaving ligt al gauw op de loer. Dit is niet alleen erg ongezond voor je lichaam (denk aan je lever, hersenen) maar ook voor je portemonnee. 

Ook festivals weer toegankelijk

Niet alleen de horeca heeft haar deuren weer geopend, je kunt ook weer naar festivals toe. Sinds 13 augustus zijn massa-evenementen (waarbij tot 75.000 bezoekers kunnen komen) weer toegestaan in ons land; ook voor toeristen is dit erg aantrekkelijk. Je dient wel minimaal twee weken voordat het festival plaatsvindt gevaccineerd te zijn. Of je dient recent een negatieve PCR-test te hebben gedaan, waarmee je kunt aantonen dat je geen corona hebt. Sommigen gebruiken middelen zoals ghb om wat losser te komen. Deze middelen zijn niet zonder gevaar. Tevens is ghb een verboden harddrug. Het gevaar van ghb schuilt erin dat je per ongeluk al snel te veel van dit middel neemt, en dan kun je zomaar bewusteloos raken. Wanneer je merkt dat je steeds op een festival dit middel nodig hebt zou het kunnen dat je een ghb verslaving hebt. Hier dien je professionele hulp voor te zoeken omdat het een gevaarlijk middel is. Specialisten kunnen je van de ghb verslaving af helpen.

Altijd welkom

België is over het algemeen een gastvrij land. Je bent hier dus altijd welkom. Wij Belgen zijn van nature echte Bourgondiërs en houden van lekkere Belgische friet, met een zalig pintje erbij. We kennen verschillende biersoorten, en België is echt een bierland. Wil je minder alcohol drinken dan is dat dus een echte uitdaging. Maar er is genoeg te zien en te doen waar geen alcohol bij nodig is, ook voor toeristen die ons land regelmatig bezoeken. Vanuit Brabant of Zuid-Holland komen geregeld Nederlanders om te genieten van het Belgische leven. Het is ook erg leuk om eens een van de mooie natuurgebieden in ons land te bezoeken. Je kunt dan een gezonde lunch en wat drinken meebrengen (non-alcoholisch). Denk daarbij aan het Minnewater Lake: je kunt er mooie romantische wandelingen maken over bruggetjes en langs prachtige wateren, waar je de zwanen ziet zwemmen. Mooi weer erbij maakt de sfeer compleet. Ook het bezoeken van de oude burchtruïne midden in de bossen in het plaatsje Bouillon (Ardennen) is een echte aanrader. Er is dus voor ieder wat wils in ons land, en genieten in een mooi park kan net zo leuk zijn als een avondje stappen met veel drank of andere middelen. 

LAATSTE NIEUWS

GERELATEERD NIEUWS