12.8 C
Amsterdam
HomeLifestyleGehoorschade voorkomen is enorm belangrijk 

Gehoorschade voorkomen is enorm belangrijk 

Veel mensen in Nederland hebben gehoorschade en dat is natuurlijk zeer vervelend. Ze krijgen namelijk vervelende en pijnlijke steken in hun oor of kunnen gesprekken niet meer volgen. Hoe gehoorschade ontstaat, is per persoon ook verschillend. Dat je weet hoe je gehoorschade kan voorkomen is misschien wel belangrijker want gehoorschade is vaak niet meer te herstellen dus zou jij je hele leven moeten leven met gehoorschade. Gelukkig vind je in dit artikel meer informatie over hoe jij het beste gehoorschade kan voorkomen. 

 

Maak minder gebruik van oortjes 

Als je in de sportschool aan het sporten bent of je bent aan het autorijden dan is het fijn als je met behulp van oortjes muziek kan luisteren. Helaas zijn oortjes slecht voor het gehoor en jaarlijks zijn er in Nederland tienduizenden personen die gehoorschade oplopen door het gebruik van oortjes. Vaak komt dit door Chinese oortjes die niet voorzien zijn van een limiet op het geluid. Ook hebben veel van deze mensen gehoorschade opgelopen doordat zij het volume op het allerhardst hebben gezet. Gehoorschade voorkomen kan je dus het beste doen door minder gebruik te maken van oortjes en bovendien het geluid niet te hard te zetten.

 

Werk met gehoorbeschermers 

Het maakt niet uit of je voor de gemeente werkt, een machinebediende bent of juist werkzaam bent als militair, er wordt vrijwel altijd gewerkt met machines en apparaten die enorm veel geluid maken. Het geluid dat door deze machines en apparaten gemaakt wordt is zo hard dat je hierdoor gehoorschade kan oplopen. Op veel werkvloeren is het daarom verplicht om met gehoorbeschermers op de werkvloer te lopen. Gehoorbeschermers kunnen de meeste geluiden namelijk goed dempen en toch blijft het vrij eenvoudig om gesprekken met je collega’s te volgen. 

 

Heb jij last van gehoorschade?

Mocht jij het gevoel hebben dat jij last hebt van gehoorschade omdat je gesprekken niet goed kan volgen, dan is het belangrijk om eens een afspraak te maken bij een audicien of een oorarts. Een audicien is een persoon die samen met jou naar jouw gehoor gaat kijken om te achterhalen of je daadwerkelijk last hebt van gehoorschade. Als de audicien zegt dat jij last hebt van gehoorschade dan kan je eventueel direct een gehoorapparaat uitzoeken. Mocht jij slecht ter been zijn dan is het vrijwel onmogelijk om naar een audicien te gaan en daarom is het tegenwoordig ook mogelijk om een audicien in te schakelen die bij jouw thuis je gehoor gaat onderzoeken. Een audicien aan huis is zeer prettig, maar brengt helaas wel extra kosten met zich mee. 

 

LAATSTE NIEUWS

GERELATEERD NIEUWS