29.5 C
Amsterdam
HomeAlgemeenOpvulmateriaal: hoe gebruik je het en waar moet je aan denken?

Opvulmateriaal: hoe gebruik je het en waar moet je aan denken?

Sta je op het punt een pakje te verzenden? Je wilt natuurlijk dat het op tijd en in één stuk op de plaats van bestemming aankomt. Dat vergt enige kennis en voorbereiding. Hoe kies je het juiste opvulmateriaal voor pakketjes? Je leest het antwoord in dit artikel!

Welk opvulmateriaal moet je kiezen?

Welk opvulmateriaal je wilt, is een kwestie van persoonlijke voorkeur, maar er zijn factoren die bij jouw keuze een rol kunnen spelen. In dit artikel zullen wij een aantal factoren en opvulmethodes benoemen, zodat je er een goed beeld van krijgt.  De eerste methode is de meest voorkomende en wordt superzware vulling genoemd. Bij deze methode gebruik je de zwaarste inhoud van de vulmaterialen die je hebt gekozen om te gebruiken.

Vulmateriaal klaarmaken voor verzending

Laten we even een praktijkvoorbeeld nemen. Wanneer je bijvoorbeeld glas kiest, vult u het pakket met het equivalent van 3 glasplaten. Deze methode werkt goed, maar je moet je wel realiseren dat je het vulmateriaal moet klaarmaken voor verzending en dat je soms moet laten weten wat de inhoud is. Sommige vulmiddelen zijn gevaarlijke stoffen en moeten worden verzonden in verpakkingen die zijn gemarkeerd voor verzending.

Pakket tot de nok toe vullen

Een tweede methode geschikt voor zwaarder gebruik. In dat geval gebruik je het meest gangbare vulmateriaal. Wanneer je bijvoorbeeld glas kiest, vul je het pakket met het equivalent van 4 glasplaten. Bij deze methode vul je het pakket tot de nok en verdeel je de inhoud met een vulmiddel met hoge dichtheid. Deze methode werkt goed voor zware artikelen die via het internet worden verzonden.

Lichte methode

De derde methode is de super light methode. Bij deze methode gebruik je het lichtste vulmateriaal dat er voorhanden is, zoals plastic. In dat geval gebruik je plastic ter grootte van een dubbeltje of een stuiver. Deze methode werkt ook goed als je zwaardere vulmaterialen gaat gebruiken. Ook hier moet je rekening houden met wat voor soort pakket u verzendt en u het vulmateriaal voor verzending voorbereidt.

Lichte artikelen versturen

De bovenstaande methode werkt perfect wanneer je een licht artikel zoals een tijdschrift verstuurt. Wel zijn er een aantal zaken die je moet weten. Wat is bijvoorbeeld het gewicht? Breng dat duidelijk in kaart. Vervolgens moet je het pakket zo voorbereiden dat het licht zal zijn. Houd tevens rekening met de afmetingen van het pakket en de bestemming zodat je hier geen verkeerde keuzes zult maken als het gaat om het opvulmateriaal die je kunt gebruiken.

LAATSTE NIEUWS

GERELATEERD NIEUWS