12.8 C
Amsterdam
HomeLifestyleVerre reis op de planning? Zo bereid je je voor

Verre reis op de planning? Zo bereid je je voor

Droom je ervan om (weer) naar een verre bestemming te reizen? Veel mensen voelen dat verlangen nu in deze rare tijd nog sterker. De wereld is nog niet helemaal open, maar het kan geen kwaad om al te kijken waar je naartoe zou willen als landen hun grenzen weer open stellen. Bij verre reizen is het altijd handig om je van te voren goed in te lezen en voor te bereiden. Van het onderzoeken van de beste tijd om de door jou gekozen bestemming te bezoeken tot het leren over de lokale gebruiken en cultuur, en natuurlijk kijken hoe het zit met visums en vaccinaties, een beetje planning kan een lange weg gaan om een vlotte en plezierige reis te garanderen. In deze blogpost bespreken we hoe je je het beste kunt voorbereiden!

Lokale gebruiken en cultuur

Als je van plan bent om een land te bezoeken waar je nog niet eerder bent geweest, dan kan het verstandig zijn om je in te lezen in de lokale gebruiken en cultuur. Niet alleen omdat dat interessante informatie is om te weten, maar ook omdat je daarmee voorkomt dat je eventueel iets doet, of zelfs draagt, wat op de plek van bestemming als schokkend of onbeleefd wordt gezien. Zo zijn er bijvoorbeeld religieuze bezienswaardigheden in landen als Thailand, die je niet mag bezoeken als je schouders en benen tot onder de knieën niet bedekt zijn. Ook kan het handig zijn om te weten of het gebruikelijk is om fooi te geven in restaurants, en zo ja, hoeveel dat is. Het internet staat gelukkig vol met informatie hierover, dus lees je vooral even goed in zodat je weet wat je te wachten staat.

Visum aanvragen

Voor veel landen heb je een visum nodig. Met een Europees paspoort kun je binnen Europa overal vrij reizen en heb je geen visum nodig. Maar voor landen buiten de EU moet dat wel. In veel gevallen krijg je voor korte toeristische verblijven een visum bij aankomst op het vliegveld. Maar voor sommige landen moet je dit van tevoren aanvragen. Het hangt ervan af naar welke bestemming je gaat, en ook hoe lang je daar wilt verblijven. Daarom kan het goed zijn om van tevoren een visum aan te vragen. Ga je bijvoorbeeld rondreizen in Indonesië, dan wil je misschien een visum Indonesië aanvragen, zodat je zeker weet dat je goed zit en je niet geweigerd wordt. Ook een visa Tanzania aanvragen kan gemakkelijk van tevoren en scheelt uiteindelijk een hoop gedoe. Je kunt het maar beter op safe spelen.

Inentingen

Als je naar verre landen reist, is het vaak zo dat ze daar bepaalde ziektes hebben die we hier in Europa niet kennen. Zeker als je naar landen in Afrika of in de tropen reist, moet je rekening houden met ziektes als malaria en gele koorts, buiktyfus, etc. Tegen deze ziektes kun je je gelukkig van tevoren inenten. Regel dit op tijd, zodat je goed beschermt op reis gaat en je vakantie niet verpest wordt door een nare ziekte.

LAATSTE NIEUWS

GERELATEERD NIEUWS