14.3 C
Amsterdam
HomeLifestyleDit heb je nodig met een paard in de stal

Dit heb je nodig met een paard in de stal

Als paardeneigenaar weet je dat het goed verzorgen van je viervoeter veel tijd en aandacht vergt. Een goed uitgeruste stal is dan ook essentieel voor het welzijn van je paard. In deze blog bespreken we enkele handige benodigdheden die niet alleen het leven van je paard comfortabeler maken, maar ook jou als eigenaar ontlasten.

Slowfeeder paard: gezonde eetgewoontes

Een slowfeeder is een absolute must-have in de stal. Deze slimme uitvinding helpt om het natuurlijke eetgedrag van je paard te bevorderen. In plaats van het voer in een mum van tijd naar binnen te schrokken, wordt het eten geleidelijk vrijgegeven. Dit stimuleert kauwen en speekselproductie, wat de spijsvertering bevordert en koliek kan helpen voorkomen.

Bovendien voorkomt een slowfeeder verveling in de stal. Je paard zal langer bezig zijn met eten, wat mentale stimulatie biedt en mogelijke stalondeugden zoals kribbebijten of weven kan verminderen.

Hooinet: voorkom verspilling

Een hooinet is een praktisch hulpmiddel om verspilling van hooi tegen te gaan. Het zorgt ervoor dat je paard niet met zijn neus door het hooi kan wroeten en daarmee grote hoeveelheden verspilt. Bovendien stimuleert het gebruik van een hooinet het natuurlijke eetgedrag van paarden, omdat ze het hooi geleidelijk uit het net trekken.

Met verschillende soorten en maten hooinetten beschikbaar, kun je er een kiezen die het beste past bij de behoeften van jouw paard. Van kleine mazen voor langzame eters tot grotere voor de gulzige types, er is voor elk wat wils.

Anti-verstikking bal: veilig vermaak

Paarden zijn van nature nieuwsgierig en hebben behoefte aan mentale stimulatie. Een anti-verstikking bal is een geweldige manier om je paard bezig te houden, vooral als hij veel tijd in de stal doorbrengt. Deze ballen zijn ontworpen met openingen waar het paard kleine hoeveelheden voer uit kan laten vallen. Dit niet alleen houdt je paard actief en vermaakt, maar bevordert ook de hand-oog coördinatie.

Flexibele waterbak: altijd hydratatie beschikbaar

Een flexibele waterbak is een handige aanvulling in de stal. Anders dan de traditionele harde bakken, zijn deze gemaakt van duurzaam materiaal dat tegen een stootje kan. Ze kunnen gemakkelijk worden opgehangen en zijn makkelijk schoon te maken.

Het voordeel van een flexibele waterbak is dat ze meebewegen met het paard. Als je paard per ongeluk tegen de bak aanstoot, zal deze niet breken of verwonden. Dit zorgt ervoor dat er altijd toegang is tot vers water.

Flexibel zadelrek: ruimtebesparend gemak

Een geordende stal maakt het verzorgen van je paard een stuk eenvoudiger. Een flexibel zadelrek biedt de mogelijkheid om zadels en hoofdstellen netjes op te bergen. Deze rekken kunnen eenvoudig aan de muur worden bevestigd en kunnen worden ingeklapt wanneer ze niet in gebruik zijn, waardoor kostbare ruimte wordt bespaard.

LAATSTE NIEUWS

GERELATEERD NIEUWS