22.9 C
Amsterdam
HomeWonenZo creëer je voldoende schaduw in je tuin

Zo creëer je voldoende schaduw in je tuin

De beste dagen om van je tuin te genieten zijn de dagen waarop de zon fel schijnt. Vaak zijn de warme dagen het lekkerst om In de tuin te liggen of met vrienden te barbecueën. Toch zijn dit ook de dagen waarop je het beste op jezelf moet letten. Door de zon kan je een zonnesteek oplopen of je huid verbranden, en als er ook nog alcohol wordt gedronken In de zon wordt de kans op gezondheidsschade alleen maar vergroot. In dit artikel vertellen we je over verschillende manieren waarop je schaduw kan creëren in je tuin. Zo kan je op een veilige manier genieten van de weinige zomerse dagen die we hebben in ons koude kikkerlandje.

Natuurlijke schaduw

De meest prettige manier om schaduw te creëren in je tuin is door gebruik te maken van natuurlijke schaduw. Natuurlijke schaduw is schaduw die wordt gecreëerd door bijvoorbeeld struiken of bomen. Het probleem met dit type schaduw is dat het vrij lastig wordt om voldoende schaduw te creëren zonder je tuin helemaal vol te bouwen met bomen. De beste manier om natuurlijke schaduw te creëren is door het plaatsen van hoge heggen. Een prettige bijkomstigheid van natuurlijke schaduw is dat planten van nature meer warmte opnemen door natuurlijke processen. Doordat er water verdampt van de bladeren koelen de bomen en planten zichzelf af, waarmee de temperatuur In de tuin ook licht kan dalen. Dit is ook de reden waarom steden vaak langer warm blijven 's avonds in de zomer. Op het moment dat je een paar flinke bomen in je tuin hebt staan dan heb je een voldoende schaduw maar dan is het wel belangrijk dat je goed zorgt voor je tuinmeubilair. De bomen kunnen namelijk een sap afgeven dat met regendruppels of met zaden neervalt op de tuinmeubilair en schade veroorzaakt aan de verflaag. Kijk voor geschikte hoezen op de tuinmeubelhoesshop, zo kan je je tuinmeubilair beschermen tegen zuur sap van de bomen en de zon.

Onnatuurlijke schaduw

de meest efficiënte manier om schaduw te creëren in je tuin is dus niet door middel van bomen en planten, omdat deze niet te verplaatsen zijn. Hiervoor zijn parasollen uitermate geschikt. Een parasol is vaak gemakkelijk te verplaatsen, zeker als de standaard voorzien is van wieltjes. Ook bij parasols geldt dat het belangrijk is om ze te beschermen voor de elementen. Koop dan ook een hoes parasol om ervoor te zorgen dat je lang plezier kan blijven houden van je parasol.

LAATSTE NIEUWS

GERELATEERD NIEUWS