10.2 C
Amsterdam
HomeFinancieelEen zakelijke verzekering moet goed passen bij jouw bedrijf

Een zakelijke verzekering moet goed passen bij jouw bedrijf

Wanneer je als zelfstandig ondernemer aan de slag gaat is het belangrijk om bepaalde zaken goed te regelen. Zo wil je ervoor gaan zorgen dat je geen onnodige kosten hoeft te maken met jouw eigen bedrijf. Om deze hoge kosten te voorkomen kan het in sommige gevallen handig zijn om bepaalde verzekeringen af te sluiten. Sommige van deze verzekeringen kunnen jouw onderneming namelijk gaan beschermen op moeilijke momenten. Het is dan ook zeker de moeite waard om te kijken naar de variaties van zakelijke verzekeringen die als zzp’er kan gebruiken. De kans is namelijk zeer groot dat er verschillende soorten van deze verzekeringen te vinden zijn die bij jouw onderneming aan gaan sluiten. In dat geval is het verstandig om een verzekering af te sluiten voor jouw bedrijf.

 

De aansprakelijkheidsverzekering

Eén van de zakelijke verzekeringen waar je voor kan kiezen is bijvoorbeeld de aansprakelijkheidsverzekering. Bij deze verzekering is het mogelijk om te kiezen uit twee varianten van de verzekering. Je kan er bijvoorbeeld voor kiezen om de beroepsaansprakelijkheid te gaan verzekeren, maar ook is het mogelijk om de bedrijfsaansprakelijkheid te verzekeren. Hierbij ligt het er maar net aan welke variant van de verzekering je het beste bij jouw onderneming vindt passen. Door bijvoorbeeld te kiezen voor de beroepsaansprakelijkheidsverzekering zzp zorg je ervoor dat je jouw werkzaamheden als zzp’er kan verzekeren. Wanneer je vervolgens per ongeluk schade veroorzaakt bij een ander bedrijf, voorkom je hierdoor dat deze onderneming jouw organisatie kan aanklagen. De verzekering zal er hierbij voor gaan zorgen dat de gemaakte kosten door jouw onderneming verzekerd zijn. Deze verzekering wordt vaak ook wel omschreven als de BAV verzekering.

 

De ongevallenverzekering

Ook is het mogelijk om te kiezen voor de ongevallen verzekering. Een ongevallenverzekering zzp zal ervoor zorgen dat ongevallen tijdens de werkzaamheden van jouw bedrijf verzekerd zijn. medische kosten kunnen soms relatief hoog worden. Daarom is het prettig als je deze kosten kan verzekeren met een ongevallen verzekering. Hierdoor voorkom je dat je met jouw onderneming kosten moet gaan vergoeden wanneer je te maken krijgt met een ongeval tijdens het werk. Zeker wanneer je als freelancer vaak bezig bent in gevaarlijke situaties kan het verstandig zijn om deze verzekering af te sluiten. Op deze manier voorkom je dat je met jouw bedrijf onnodig hoge kosten moet gaan maken voor de medische zaken. Uiteraard hoop je nooit te maken te krijgen met een ongeval tijdens de werkzaamheden, maar dankzij deze verzekering zorg je er in ieder geval voor dat de kosten hiervoor verzekerd zijn. 

LAATSTE NIEUWS

GERELATEERD NIEUWS