13.4 C
Amsterdam
HomeWonenDe kleurtrends binnenshuis

De kleurtrends binnenshuis

De mogelijkheden die je hebt met het schilderen van je huis zijn oneindig. De een vindt een effen kleurtje op de muur het beste, de andere gaat voor een behang met een motiefje. Iedereen heeft zijn eigen smaak en combineert dit vaak met de hedendaagse trends. Maar wat zijn nou de trends die passen bij een modern en eigentijds huis, anno 2023? 

De natuur

De natuur heeft een grote invloed op de mens en dit is iets wat je ook steeds vaker binnenshuis terug zult zien. Warme beige, zachte groene en rustgevende blauwtinten zul je vaker op de muren en kozijnen van huizen terugzien. Deze kleuren geven een gevoel van rust en passen daarnaast perfect bij de minimalistische stijl die huizen hedendaags vaak hebben. Groen is de kleur die de dienst zal uitmaken, dit kan van donkergroen tot heel licht groen gaan. Daarnaast is groen een kleur die goed samengaat met zowel moderne interieurs alsook klassieke inrichtingen.

Blijven we bij de warme kleur, dan is een trend die zich voordoet de kleur terracotta. Het is een rijke, aardse kleur die goed past in de interieurs. Het brengt een gezellige, warme en geruststellende sfeer binnen in je huis. 

Pasteltinten

De laatste jaren is de pastel collectie aan een opmars bezig. Op steeds meer dingen en plekken vind je deze kleuren terug, denk bijvoorbeeld aan de nieuwe iPhones die ook in deze bijzondere kleuren worden uitgebracht. Ook in huizen zijn deze kleuren zeker populariteit aan het winnen. Zachte roze, blauwe en lila tinten brengen een verfijnde sfeer in huis. Ze zijn perfect voor kleine ruimtes, omdat deze kleuren een gevoel van luchtigheid en ruimte creëren. 

Een kleur, verschillende tinten

Een chique trend die zich voordoet is het gebruiken van dezelfde kleur door het gehele huis, maar dan in verschillende tinten. Het creëert een vorm van rust door het gehele huis. Veel grijstinten zijn hiervoor uitermate geschikt.

Bovenstaande trends hebben allen veelal te maken met rust. Rustige kleuren en niet te veel poespas zorgen voor een rustige sfeer. Een trend die zich de laatste jaren steeds meer laat zien is het durven te accentueren. Verf een muur in je huis een bijzondere opvallende kleur. Felle tinten zoals kobaltblauw, rood of geel maken van die muur het middelpunt van de kamer.

Wil je nou graag een van de genoemde trends werkelijkheid maken? Zorg dan dat je de juiste materialen gebruikt, of huur een specialist in, zoals deze schilder tilburg. Deze heeft verstand van zaken en zal ervoor zorgen dat jij de sfeer in huis binnenhaalt zoals jij die wenst.

LAATSTE NIEUWS

GERELATEERD NIEUWS