14.3 C
Amsterdam
HomeZakelijk3 tips voor het scoren van voordelige energie zzp

3 tips voor het scoren van voordelige energie zzp

Als zelfstandig ondernemer weet je als geen ander dat ondernemen niet gratis is. Misschien moet je de huur van een bedrijfspand of werkplek betalen en heb je daarvoor een contract omtrent zakelijke energie nodig. Zoals je waarschijnlijk wel weet wordt energie alsmaar duurder. Dat betekent dat je zakelijke energiecontract de komende jaren hoger gaat liggen. Gelukkig is er een aantal tips om alsnog te profiteren van voordelige stroom voor je bedrijf. In dit artikel lees je drie tips die voor iedere ondernemer in Nederland het bekijken waard zijn; mits je geld wilt besparen op je zakelijke energie.

Stap altijd over op een andere zakelijke energieleverancier

Wist je bijvoorbeeld dat je altijd het meest voordelige zakelijke energiecontract scoort wanneer je continu overstapt naar een andere energieleverancier? Dat kan uiteraard niet altijd zomaar; hierbij moet je wel letten op de einddatum en de opzegtermijn. Stap in ieder geval altijd over op het moment dat dat kan en mag. Er is namelijk altijd ergens anders een betere deal te vinden op het moment dat jouw zakelijke energiecontract klaar is. Veel ondernemers geloven het allemaal wel of vergeten om de overstap te maken en blijven hangen bij de zakelijke energieleverancier van dat moment. Dat is sowieso heel zonde om te doen, omdat je op die manier nooit het beste energietarief betaalt. Zakelijke energiebedrijven willen altijd nieuwe klanten scoren, waardoor ze met prijzen en cadeaus stunten. Dat is meer dan welkom wanneer je geld wilt besparen op je zakelijke energie.

Let op de einddatum en de opzegtermijn van contract

Je moet hierbij wel weten dat je nooit zomaar over kan stappen. Er is namelijk een opzegtermijn en einddatum van je huidige energiecontract waar je rekening mee moet houden. Ieder energiecontract, of dat nu zakelijke energie zzp of grootzakelijke energie betreft, beschikt hierover. Per energiebedrijf verschilt het hoe lang de opzegtermijn is. Het ene bedrijf hanteert een termijn van één maand, terwijl de andere energieleverancier een termijn van drie maanden heeft. Let bij het afsluiten van je zakelijke energiecontract al op de opzegtermijn zodat je vooraf al weet waar je aan toe bent. Besluit je om eerder over te stappen dan de opzegtermijn dan moet je een opzegboete betalen. Dat is zonde van je geld, want dat komt nog bovenop de energiekosten. Daarnaast moet je kijken naar de einddatum van je energiecontract. Je wilt namelijk niet te vroeg zijn met overstappen, maar ook zeker niet te laat. Vergeet je om over te stappen of is er een andere reden waarom de einddatum verstreken is? In dat geval verlengt je energieleverancier het contract stilzwijgend. Dit gebeurt helaas altijd tegen hoge verlengingstarieven.

Gebruik een zakelijke energievergelijker voor energie vergelijken

Tot slot is er nog een stap die je kunt zetten om voordelige zakelijke energie zzp te scoren. Nu je weet dat je altijd binnen een opzegtermijn en voor een einddatum moet overstappen, is het goed om te weten hoe je dan precies zo’n nieuw zakelijk energiecontract krijgt. Dat is heel simpel: door een zakelijke energievergelijker te gebruiken. Dat is een online tool die voor jou diverse energiedeals met elkaar vergelijkt. Op basis van jouw jaarlijkse energieverbruik en eventueel extra wensen (zoals de wens voor een flexibel energiecontract of de wens voor groene stroom) zoekt de vergelijker naar een aantal passende zakelijke energiecontracten. Een zakelijke energievergelijker is altijd onafhankelijk wat betekent dat je zeker weet dat je het totale aanbod te zien krijgt. Daaruit kies jij het zakelijke energiecontract dat het beste bij je past. De kans is groot dat dat een energiecontract wordt met een aantrekkelijk energietarief. Kortom: blijf nooit hangen bij een zakelijk energiebedrijf en onderneem altijd stappen om zo voordelige zakelijke energie zzp te scoren.

LAATSTE NIEUWS

GERELATEERD NIEUWS