22.9 C
Amsterdam
HomeAlgemeenWaar moet je op letten bij het kopen van een laser machine

Waar moet je op letten bij het kopen van een laser machine

Een lasermachine is een leuke aanvulling voor je hobbykamer of werkplaats. Met een lasermachine kan je gebruiken voor allerlei leuke projecten. Als je een lasermachine wilt aanschaffen is het wel belangrijk dat je rekening houdt met een paar punten. Deze punten worden hier beschreven en er word ook uitgelegd waarom het belangrijk is. 

 

Het verschil tussen een hout of metaal laser machine

Het is belangrijk dat je weet wat voor laser machine je nodig hebt. Er bestaan namelijk lasermachines voor hout en lasermachines voor metaal. Vaak zijn de lasermachines voor metaal stukken duurder omdat deze een krachtige laser nodig hebben. Als je kiest voor een lasermachine die voor hout geschikt is dan kan je het beste gebruik maken van een dunne houten plaat. De laser die in een laser machine voor hout zit is namelijk niet erg krachtig. Je kan met een laser machine voor hout graveren en snijden. Je begrijpt dus vast wel dat als een laser machine voor hout een sterke laser zou hebben, dat er een kans is dat er brand kan ontstaan door de enorme hitte. Ook zullen de randen tijdens het graveren verbranden en dat geeft natuurlijk een lelijk gezicht. 

 

Veiligheid staat voorop

Als je een laser machine wilt kopen dan moet je er rekening mee houden dat het gevaarlijke apparaten zijn. Je kan je namelijk verbranden als je hand onder de laser terecht komt. Daarom is het verstandig om handschoenen aan te schaffen die hier tegen kunnen. Je hebt hier namelijk speciale handschoenen voor. Je moet ze dus altijd dragen als je gebruik maakt van lasermachine. Ook is het handig dat je een veiligheidsbril draagt omdat je ogen goed beschermt moeten worden. Als je gaat laseren kunnen er stukken metaal of hout in je ogen terecht komen. Als je geen veiligheidsbril draagt en er komt een stuk metaal of hout in je oog, dan kan je direct door naar de eerste hulp in het ziekenhuis. 

 

Zorg dat je een brandblusser hebt

Als je een laser machine voor hout aanschaft is het belangrijk dat je een brandblusser in huis hebt. Het kan namelijk wel eens gebeuren dat door de kracht van de laser, het hout in brand vliegt. Er kunnen zo vreselijke branden ontstaan en dat kan zeer vervelende gevolgen hebben. Als je een brandblusser in huis hebt weet je zeker dat je huis of werkplaats goed beschermt is. Blijf daarom ook altijd in de buurt van je lasermachine als je deze aan hebt staan.

LAATSTE NIEUWS

GERELATEERD NIEUWS