12.8 C
Amsterdam
HomeVrije TijdDit is padel

Dit is padel

Padel is een van de snelst groeiende sporten ter wereld. Het is een racket sport die veel overeenkomsten heeft met tennis en squash. Het spel wordt gespeeld op een rechthoekig veld dat omringd is door muren en glazen panelen. Het wordt gespeeld door twee teams van twee spelers en het doel van het spel is om de bal over het net te slaan en de tegenstanders te verslaan. In deze blog zullen we de spelregels van padel bespreken en wat voor sport het is.

Wat voor sport is padel?

Padel is ontstaan in Mexico in de jaren 60 van de vorige eeuw. Het is uitgevonden door Enrique Corcuera, die op zoek was naar een nieuwe sport die geschikt was voor alle leeftijden en niveaus. Padel is inmiddels uitgegroeid tot een populaire sport in Spanje en Zuid-Amerika en begint nu ook in Nederland en de rest van Europa aan populariteit te winnen.

Padel wordt gespeeld op een veld van 20 bij 10 meter met een net dat in het midden is geplaatst. Het veld is omringd door glazen panelen en muren, waardoor de bal in het spel blijft en het spel snel en dynamisch is. Het spel wordt gespeeld met een speciaal padel racket en een bal die lijkt op een tennisbal, maar dan iets kleiner en lichter.

Spelregels van padel

Wat zijn de spelregels van padel?

1. Opzet van het spel

Padel wordt gespeeld door twee teams van twee spelers. De spelers staan aan weerszijden van het net en proberen de bal over het net te slaan. Het team dat als eerste zes games wint, wint de set. Het team dat als eerste twee sets wint, wint de wedstrijd.

2. Service

De service moet worden geslagen vanuit het rechter servicevak en de bal moet eerst het speelveld raken en daarna het net. De ontvanger moet de bal terugspelen voordat deze de grond raakt.

3. Scoren

Een punt wordt gescoord als de tegenstander de bal niet kan terugslaan of als de bal de muur of het plafond raakt voordat deze wordt teruggeslagen. Als de bal de grond raakt voordat deze over het net gaat, is het punt voor de tegenstander.

4. Het spel hervatten

Als de bal de muur of het plafond raakt en vervolgens terugkomt in het speelveld, kan het spel doorgaan. Als de bal door het hekwerk gaat, is het punt voor de tegenstander.

5. Over het net spelen

De bal moet over het net worden geslagen en in het speelveld van de tegenstander terechtkomen. Als de bal het net raakt maar daarna het speelveld van de tegenstander bereikt, is het spel gewoon doorgegaan.

6. Dubbelspel

Padel wordt meestal gespeeld in dubbelspel, waarbij twee spelers aan elke kant van het net staan. De regels zijn hetzelfde als bij enkelspel, maar er zijn enkele extra regels met betrekking tot het serveren en het terugspelen van de bal.

 

Kortom, padel is een populaire sport dat veelzijdig is en leuk om als fanatiekeling te spelen, of gewoon om een gezellig een bal te slaan met je vrienden. Padel Limburg, of padel in Amsterdam. Het kan nu overal in Nederland, bij jou in de buurt.

LAATSTE NIEUWS

GERELATEERD NIEUWS