22.9 C
Amsterdam
HomeWonenKunst aan de muur

Kunst aan de muur

Je wilt je woonkamer decoreren, maar je weet niet precies waarvoor je wilt gaan. In dat geval kan kunst aan de muur veel voor je betekenen. Er zijn verschillende soorten kunstwerken die een extra touch kunnen geven aan je woonkamer. Deze blog zal je inspiratie geven op het gebied van kunst aan de muur. Zo lees je meer over een LP muur, glasschilderijen en 3D kunst. 

Een muur vol LP’s

Weet je nog hoe we vroeger in de goede oude tijd muziek luisterden door LP’s grijs te draaien? Tegenwoordig kunnen we al onze muziek via het internet beluisteren op platforms zoals Spotify en iTunes. Toch zijn LP’s niet verdwenen uit de samenleving. Ze worden namelijk steeds vaker gebruikt ter decoratie. Houd je wel van een retro stijl? Dan is het een origineel idee om een LP muur te maken. Haal oude platen van de zolder of koop ze bij de lokale kringloopwinkel. Vervolgens kun je ze allemaal aan een muur in de woonkamer hangen. Misschien op de plek waar de piano staat of ter decoratie van de zithoek. Van alles is mogelijk en het leuke is dat je met de LP muur zeker indruk zal maken op je bezoek. 

Glasschilderijen

Als we aan kunst denken, gaan onze gedachten vaak naar de traditionele schilderijen. Ondanks dat dit indrukwekkende kunstwerken zijn, is het misschien leuk om het thuis wat moderner aan te pakken. Wat dacht je van glasschilderijen? Dit zijn foto’s die groot zijn afgedrukt op plexiglas. Naast dat glasschilderijen een modern karakter hebben, zijn ze ook nog eens minder kwetsbaar dan normale schilderijen op canvas. Ga je voor een glasschilderij bij jou thuis aan de muur? In dat geval heb je ontzettend veel opties. Houd je van dieren? Dan is een glasschilderij olifanten of leeuwen iets voor jou. Ben je meer van de mensen? Er zijn ook prachtige gezichtsportretten in de vorm van een glas poster. Het is maar net wat bij jouw stijl past. Ga rustig met de laptop op de bank zitten en ontdek welke mooie kunstwerken er allemaal zijn. 

3D kunst 

Op zoek naar een unieke eyecatcher in de woonkamer? Dan is 3D kunst misschien wel iets voor jou. Wat is dit precies? Praten we over 3D kunst, dan gaat het over kunstwerken die naast breedte en hoogte ook diepte laten zien. Er zijn ontzettend veel verschillende vormen van 3D art. Zo kun je bijvoorbeeld gaan voor een prachtig borduurwerk of een kleikunstwerk. Als je inspiratie op wilt doen, is het een idee om de woonboulevard een bezoekje te brengen. Ook heb je in ieder stadscentrum gave galerijen van kunstenaren. Ga dan ook op pad en ontdek unieke 3D kunstwerken. 

LAATSTE NIEUWS

GERELATEERD NIEUWS