13.4 C
Amsterdam
HomeZakelijkBelangrijke onderdelen binnen je bedrijf

Belangrijke onderdelen binnen je bedrijf

Als je een bedrijf hebt, wil je dit bedrijf zo goed mogelijk behandelen. Je wil er voor zorgen dat je bedrijf in goede handen is op de gebieden die je niet zelf regelt en je wil eigenlijk het liefst alles zelf doen. Na verloop van tijd ben je er gelukkig achter gekomen dat dit niet mogelijk is omdat dat simpelweg teveel wordt. Dit is een belangrijke stap, maar nog steeds wil je het allerbeste voor je bedrijf. Op elk gebied wil je dit gaan regelen als dit nog niet gedaan is, en daar komen wat belangrijke stappen bij kijken. De eerste stap is onder andere het vergaren van informatie. Die informatie gaat over van alles, maar onder andere over algehele bedrijfsvoering. In deze blog gaan we daar een beetje op in. We vertellen je namelijk over de belangrijke onderdelen binnen je bedrijf. Als je weet wat deze zijn en hoe je deze het beste kunt regelen, ben je al een heel eind.

HR

Allereerst moet je weten dat je personeel het hart is van je bedrijf. Zij zijn het tandwiel in de eeuwige machine die winst maakt (hopelijk dan). Je personeel is het allerbelangrijkste, daar komt het op neer. Alles wat met personeel te maken heeft, heeft te maken met HR. HR staat voor Human Resources en is een afdeling die je personeel tevreden houdt, die eventueel zorgt voor werving en selectie, voor gesprekken met het personeel, de spil is tussen het personeel en de leiding en ga zo maar door. Voor een goed functioneren van deze afdeling is bijvoorbeeld de HR cyclus heel belangrijk. Het opstellen van deze cyclus heeft eigenlijk als doel dat je medewerkers zo goed mogelijk functioneren, dat zij ontwikkelen en dat ze dit volgens de kernwaarden van het bedrijf doen. Richt de HR cyclus samen met ze in, ga met ze in gesprek. 

Finance

Geld is belangrijk, dat weet je als ondernemer zijnde als geen ander. Er moet nu eenmaal winst gedraaid worden om de onderneming in leven te houden. Financiële stress  is een naar geval en dit wil je dan ook vermijden. Daarom kun je er maar beter voor zorgen dat je finance afdeling op rolletjes loopt. Mensen die kritisch blijven, eerlijk zijn, skin-in-the-game hebben en ga zo maar door; het is ontzettend belangrijk om dit goed te regelen op je finance afdeling voor je gehele bedrijf. 

LAATSTE NIEUWS

GERELATEERD NIEUWS