14.3 C
Amsterdam
HomeAlgemeenEen biertje voor iedere gelegenheid

Een biertje voor iedere gelegenheid

In Nederland wordt er een hoop bier gedronken. Naast heel veel andere drankjes, is dit een echte favoriet onder de Nederlanders. Gelukkig zijn er heel veel verschillende soorten zodat je van alles kan proberen. In deze blog vertel ik je over een paar van deze soorten en wanneer we ze het liefste drinken. Lees je mee?

Fruitig in de lente

In de lente komt alles weer tot bloei en voelen we dus zowel de warmte als de frisheid. Dat zien we ook graag terug in ons bier. Een beetje zoet mag het wel worden, daarom kiezen we in de lente vaak voor een fruitbiertje. Denk aan een cider of misschien ga je wel voor zoet kersenbier. Niet iedereen houdt ervan maar het is allicht lekker om te proberen en de lente is er het perfecte seizoen voor.

Wit voor de zomer

Ook in de zomer houden we van frisheid. Lekker cool op het terras met een groot glas bier. Dat is voor veel mensen een ideale dagbesteding in de vakantie. Witbier is dan de perfecte uitkomst. Het is niet te zwaar van smaak en je drinkt het lekker weg. Daarnaast heeft het vaak de kleur van de zon! Het kan bijna niet beter passen in de zomer.

Dan drinken we Bok

Daarna komt natuurlijk de herfst. In de herfst is er maar één biertje wat in gedachten opkomt uit het: het bockbiertje! Oktober is de maand van het bokfeest in Duitsland en ook in Nederland zien we dit biertje veel voorbijkomen. Je houdt ervan of je houdt er niet van, er zijn veel verschillende soorten en ze zijn allemaal het proberen waard.

Doe maar dubbel of tripel

In de winter wordt het allemaal wat zwaarder en donkerder, dat zien we ook in het bier terug. Vaak bestellen we dan een dubbel of zelfs een tripel biertje. Heerlijk en we worden er warm van binnen van. Dat mag ook best wel als het buiten zo koud is.

Wat heb jij het liefst?

Als werkgever is het aller aardig om af en toe een attentie personeel te verzorgen. Zo laat je mensen weten dat je aan hen denkt en dat hun werk op prijs gesteld wordt. Een bier kerstpakket aan het einde van het jaar is daar de ideale oplossing voor! De beste drankjes in een pakket! Zo weet je zeker dat het kerstcadeau vanuit de zaak in de smaak zal vallen.

LAATSTE NIEUWS

GERELATEERD NIEUWS