14.3 C
Amsterdam
HomeWonenGevel impregneren voor een langdurige bescherming

Gevel impregneren voor een langdurige bescherming

Als je je gevel langdurig wil beschermen, dan is gevel impregneren een goede optie om uit te laten voeren door een bedrijf dat hierin is gespecialiseerd. Dit is vooral handig als er sprake is van te veel vocht in de fundering, het is dan zelfs noodzakelijk. Om dit te voorkomen kun je er vooraf al voor kiezen om je gevel te laten impregneren, zodat je muur waterdicht wordt. Ook zorgt dit er voor dat vuil de kans niet krijgt om in de muur te komen. Het zou natuurlijk vervelend zijn als je muur vol komt te zitten met bijvoorbeeld algen. Dit zorgt vooral voor een minder mooi aanzicht van je woning. Is dit wel al het geval? Dan moet dit eerst hersteld worden, voordat het mogelijk is om de gevel te laten impregneren. Hydrofoberen is overigens een ander woord voor impregneren, en dit maakt het mogelijk dat vocht niet meer door de muur heen kan gaan. Is het ook noodzakelijk dat de voegen worden vervangen?

Voegen vervangen van je woning

Het kan zijn dat de voegen van je woning erg beschadigd zijn, of gewoon oud. Dan is het belangrijk dat je voegen vervangen worden. Wacht hier niet te lang mee, want de schade kan dan alleen maar erger worden. Laat je voegen vervangen en zorg voor het behoud van je woning. Een bedrijf dat hierin gespecialiseerd is zorgt ervoor dat dit op een professionele manier gebeurt, omdat ze hier vaak al jarenlang ervaring in hebben. Het kan ook voldoende zijn overigens om de voegen te laten repareren, maar dat kan zo’n bedrijf beter bepalen. Hierom is het ook van belang om gelijk contact op te nemen als je ziet dat er iets mis is met de voegen. En wil je naast je voegen vervangen, ook een reiniging inplannen van je gevel?

Het reinigen van je gevel

Het is mogelijk om je gevel te laten reinigen door een specialist, en de bedrijven die dit doen raden vaak zelfs aan om dit regelmatig te laten doen. Het is namelijk zo dat vuil dat te lang op de gevel zit, op een gegeven moment niet meer schoongemaakt kan worden. Dit zou zonde zijn, dus neem gelijk contact op met een bedrijf om je gevel te laten reinigen als je ziet dat dit nodig is. Liever een keer te vaak laten reinigen, dan te weinig!

LAATSTE NIEUWS

GERELATEERD NIEUWS