29.5 C
Amsterdam
HomeLifestyleLees hier alles over wasmiddel!

Lees hier alles over wasmiddel!

Iedereen weet wel wat wasmiddel is, maar toch vragen mensen zich soms dingen af zoals: Hoe wordt het gemaakt? Waarvoor wordt het gebruikt? Wat voor soorten wasmiddel, zoals Interprox ragers, zijn er allemaal en hoeveel kost het? Je leest het hier!

Wat is wasmiddel precies?

Wasmiddel is een schoonmaakmiddel dat gebruikt wordt om vuil en vet te verwijderen. Het kan in de vorm van een poeder, vloeistof of tablet komen. Wasmiddel bestaat meestal uit anionogene surfactanten die in staat zijn om water en olie te emulgeren. Wasmiddel wordt voornamelijk gebruikt om kleding schoon te maken. Het kan echter ook gebruikt worden om andere dingen schoon te maken, zoals vloeren, muren en meubels.

Hoe wordt wasmiddel gemaakt?

Wasmiddel wordt gemaakt door anionogene surfactanten te mengen met alkaliën, kleurstoffen, conserveermiddelen en eventuele andere toevoegingen. De anionogene surfactanten zijn moleculen die aan één kant een positief geladen ion hebben en aan de andere kant een negatief geladen ion. Dit zorgt ervoor dat ze in staat zijn om water en olie te emulgeren.

Wat voor soorten wasmiddel zijn er?

Er zijn twee hoofdsoorten wasmiddel: anionogene surfactanten en niet-ionogene surfactanten. Anionogene surfactanten worden het meest gebruikt in wasmiddel omdat ze in staat zijn om water en olie te emulgeren. Niet-ionogene surfactanten kunnen alleen vet verwijderen en zijn daarom minder geschikt voor het wassen van kleding.

Hoeveel kost wasmiddel?

Dit verschilt behoorlijk per merk en soort. Een klein pakje van een simpel wasmiddel is al snel €0,70. Wasmiddel in tabletvorm is vaak iets duurder maar je hebt dan ook minder nodig per wasbeurt. Je kan wasmiddel kopen bij de meeste supermarkten en drogisterijen. Het is ook mogelijk om online te bestellen bij verschillende webshops.

Waar moet je op letten tijdens het kopen van wasmiddel?

Er zijn een aantal dingen waar je op moet letten wanneer je wasmiddel gaat kopen. Zo is het belangrijk om te kijken naar de ingrediëntenlijst. Sommige mensen zijn allergisch voor bepaalde ingrediënten die vaak in wasmiddel voorkomen, zoals parfum of conserveermiddelen. Het is daarom verstandig om eerst de ingrediëntenlijst te lezen voordat je iets koopt. Ook moet je letten op de prijs per liter/kilogram. Wasmiddel is niet goedkoop, dus het is verstandig om te kijken welk merk het meest voordelig is. Tot slot moet je ook letten op de aanbiedingen die vaak bij wasmiddelen worden gedaan. Het kan soms lonen om even te wachten met het kopen van wasmiddel tot er een aanbieding is.

Nu weet je alles over wasmiddel! Succes met wassen ūüôā

LAATSTE NIEUWS

GERELATEERD NIEUWS