14.3 C
Amsterdam
HomeLifestyleGa je een nieuwe portemonnee kopen? Hier moet je op letten 

Ga je een nieuwe portemonnee kopen? Hier moet je op letten 

Ga je lunchen of wat drinken met een zakelijke relatie en ga je afrekenen? Dan kun je er zeker van zijn dat deze vreemd opkijkt wanneer je een kinderlijk ogende, stoffen portemonnee uit je handtas, broekzak of jaszak haalt. Een goed uitziende portemonnee draagt bij aan je algehele uitstraling en imago. Je zou zelfs kunnen zeggen dat een nette portemonnee die er luxe uitziet en klasse uitstraalt kan fungeren als statussymbool. Maar, dan moet je wel de juiste portemonnee aanschaffen. Ben je benieuwd waar je op moet letten bij het kopen van een nieuwe portemonnee? Lees dan snel verder. 

Kwaliteit gaat boven kwantiteit 

Bij het kopen van een nieuwe portemonnee gaat kwaliteit altijd boven kwantiteit. Je wil immers nog jaren vooruit kunnen met je portefeuille. Kies daarom niet voor de meest goedkope portemonnee die je kunt vinden, maar investeer in een mooie portemonnee die je met trots bij je draagt. 

Functionaliteit van de portemonnee

Een portemonnee of pasjeshouder is in eerste instantie een praktisch item. Vergeet dit dan ook niet bij het kopen van een nieuw exemplaar. Houd er rekening mee dat de portemonnee voldoende ruimte moet bieden aan je pasjes, dat er een apart vak beschikbaar moet zijn voor kleingeld en dat je ook briefgeld in de portemonnee moet kunnen bewaren. Daarnaast is het belangrijk dat je je portemonnee gemakkelijk mee kunt nemen als je ergens naartoe gaat. Kies dan ook voor een exemplaar dat goed in je broekzak past. Zo voorkom je niet alleen verlies, diefstal en schade, maar zorg je er ook voor dat je de portemonnee vergeet omdat deze nog ergens los op tafel ligt.

De kleur en uitstraling 

Een goede portemonnee straalt luxe, stijl en klasse uit. Maar hoe bereik je nu dit effect? Het antwoord is wellicht simpeler dan je denkt; kies voor een portemonnee van hoogwaardig, duurzaam materiaal. Hierbij kun je denken aan leer, suède of andere materialen van een hoge kwaliteit. Kies vervolgens voor een exemplaar in een neutrale, effen kleur. Met een portemonnee in een mooie kleur bruin, een diepe kleur zwart of een neutrale grijs- of aardetint zit je eigenlijk altijd goed. Let voordat je de portemonnee aanschaft ook goed op de afwerking van de portemonnee. Controleer bijvoorbeeld of het stiksel werk netjes is, of eventuele knoopjes en ritsen stevig bevestigd zijn en of de portemonnee mooie details heeft op de voor- en/of achterzijde. 

LAATSTE NIEUWS

GERELATEERD NIEUWS