13.4 C
Amsterdam
HomeZakelijkNieuwe leaseauto uitzoeken? Hier moet je op letten! 

Nieuwe leaseauto uitzoeken? Hier moet je op letten! 

Het is natuurlijk ontzettend leuk om een nieuwe leaseauto uit te mogen zoeken. Tijdens je zoektocht naar een nieuwe leaseauto, zijn er echter een aantal belangrijke zaken waar je op moet letten. Ben je benieuwd welke dit zijn? Lees dan zeker verder, want je leest de belangrijkste tips in dit blog! 

1: Check de looptijd

Hoe langer de looptijd van je leasecontract, hoe lager het te betalen tarief. Het kan dus goed dat een leaseauto die voorzien is van alle toeters en bellen met een looptijd van 60 maanden wel in het leasebudget valt, maar met een looptijd van 32 maanden niet. Het is dus vaak voordeliger voor jou als leaserijder om voor een langere looptijd te kiezen. 

2: Besparen op je leaseauto? Overweeg een elektrische auto

Een goede tip bij het aanschaffen van een leaseauto, is om eens te kijken naar een auto die volledig elektrisch is. Je kunt als zakelijke rijder namelijk profiteren van een veel lager bijtelling over de eerste €40.000,-, namelijk van maar 12%. Voor het resterende bedrag betaal je vervolgens 22% bijtelling. 

3: Kies voor waardevaste extra’s

Is jouw toekomstige leaseauto uitgerust met een automatische versnellingsbak, climate control of mooie bekleding van leer? Dit zijn waardevaste toevoegingen aan je auto. Waardevaste toevoegingen aan je leaseauto hebben een voor jou voordelige invloed op de leasekosten. Dit werkt namelijk als volgt: de restwaarde van je auto wordt door deze toevoegingen aan je leaseauto hoger. Het grootste deel van de leaseprijs van jouw auto bestaat uit de afschrijvingskosten. Wanneer je dus met dergelijke opties en accessoires de restwaarde van je leaseauto kunt verhogen, heeft dit een voordelig effect op de leaseprijs. 

4: Kies het juiste leasecontract

Ga je een auto zakelijk leasen? Dan is het belangrijk dat je je oriënteert op de diverse soorten lease-overeenkomsten. Op websites zoals lease.auto kun je je inlezen over de verschillende lease-overeenkomsten. Het meest voorkomende leasecontract is de vorm die financial lease heet.  Bij een financial lease is de auto economisch gezien van jou, maar heeft de financierder de vrijwaring van de auto in het bezit. De financial lease is een goede keuze wanneer je een occasion of een geïmporteerde auto gaat leasen. Ook als ondernemer is een dergelijk leasecontract voordelig: je kunt de auto namelijk wel opnemen op je balans, maar hoeft hier niet extra voor te betalen. Ook kun je profiteren van de voordelen op het gebied van BTW met betrekking tot je tankpas, aanschaf en onderhoud. Ook kun je gebruikmaken van de milieu-investeringsaftrek wanneer je kiest voor een elektrische auto. 

LAATSTE NIEUWS

GERELATEERD NIEUWS