10.2 C
Amsterdam
HomeWonenEfficiënt verwarmen

Efficiënt verwarmen

Iedereen is altijd op zoek naar de voordeligste en duurzaamste hulpmiddelen om te gebruiken in huis. We weten eigenlijk ook allemaal dat verwarmingsradiatoren niet de beste oplossing is om het huis te verwarmen, maar waar kunnen we dat anders mee doen? Nou, de oplossing daarvoor is daar al! Lees vooral verder als je wilt weten wat deze oplossing precies is.

Besparing én goed voor het milieu

U heeft er misschien nog nooit van gehoord, maar de oplossing zit hem in nano infrarood panelen. Met deze ir panelen kunt u namelijk flink besparen op uw energie kosten, omdat het veel minder energie gebruikt dan traditionele verwarming. Met ouderwetse verwarming moet eerst het hele huis en dus alle lucht in een kamer worden verwarmd voordat u er echt iets van kunt merken, met infrarood verwarming is dat een heel ander verhaal. Door nano ir-panelen worden namelijk alleen de mensen en de objecten in een kamer verwarmd en is het verschil dus meteen te merken! Het werkt door middel van infrarood straling die met lange golven worden uitgezonden. Deze stralen zijn overigens niet met het menselijke oog waar te nemen.

Gezonder alternatief

U kunt het misschien wel raden dat het gebruik van nano ir-panelen ook een veel gezondere oplossing is voor uw eigen lichaam. Het luchtgehalte in de kamer blijft namelijk helemaal intact. Daarbij kunt u ook gewoon een raampje open zetten wanneer u dat wilt, want de warmte gaat daardoor niet verloren. Zo kunt u dus blijven luchten, waardoor condens zich niet zo snel vormt en schimmels dus nauwelijks voorkomen.

Decoratief

Nano infrarood panelen zijn daarbij ook nog eens decoratief! Er zijn namelijk genoeg bedrijven die panelen uitbrengen in de vorm van schilderijen. Zo kunt u dus Vincent van Gogh bewonderen en het tegelijkertijd heerlijk lekker warm hebben. Wat wilt u eigenlijk nog meer? De panelen zijn ook beschikbaar in neutrale kleuren, wat ook meteen een moderne sfeer geeft aan de ruimte. Daarbij nemen de panelen ook veel minder plek in beslag. Ze hebben namelijk niet eens leidingen nodig, zoals een traditionele radiator die wel nodig heeft. Zo houd u dus een stuk meer ruimte over in uw kamer en dat is natuurlijk erg prettig. 

Toekomst

In de toekomst zullen deze ir-panelen alleen maar meer voorkomen. Het is immers een goedkoper, efficiënter én duurzamer alternatief op de ouderwetse verwarming. Veel panelen worden tegenwoordig ook gekoppeld aan een slimme thermostaat, die zelf jouw ideale temperatuur in orde houdt, ook als u niet thuis bent!

LAATSTE NIEUWS

GERELATEERD NIEUWS