22.9 C
Amsterdam
HomeLifestyleLees hier alles over Champix gebruiken

Lees hier alles over Champix gebruiken

Zou je graag willen stoppen met roken? Dan zijn er verschillende manieren om dat te proberen. Om te beginnen zou je eens na kunnen gaan waarom je wil stoppen. Sta jij er zelf echt achter om te stoppen? Dit is namelijk wel een vereiste als je echt wil stoppen. Als je het namelijk zelf wil dan is de kans dat het gaat lukken ook veel groter dan wanneer anderen jou aanzetten om te stoppen. Maar wat je ook zou kunnen helpen is het gebruik van Champix. Dit vermindert namelijk je verlangen om te willen roken. Het is een middel wat in wordt gezet als mensen echt verslaafd zijn en roken. Wat weten we verder over Champix?

  • Het zijn tabletten die je heel in moet nemen met een half glaasje water.
  • De arts schrijft je de medicatie voor en geeft aan hoe je het moet gebruiken en hoe vaak.
  • Het echte stoppen met roken doen de meeste mensen pas wanneer dat zij het medicijn een week gebruiken. Je moet in ieder geval wel binnen vijf weken stoppen met roken als je Champix gebruikt.
  • Vaak gebruik je 3-6 maanden Champix en dan kun je het gewenste effect bereiken.
  • Let op want je kunt er hoofdpijn van krijgen en er misselijk van worden. Mocht je dit ervaren, dan is het dus goed om hier rekening mee te houden zodat je niet voor verrassingen komt te staan op het moment of dag zelf.

Wat is Saxenda nu precies?

Er zijn mensen die last hebben van ongezond buikvet en daarom overgewicht willen bestrijden. Als je van alles hebt geprobeerd en het werkt niet, dan kun je kijken of dat Saxenda je kan helpen. Het zijn injecties en ze zullen je voedselinname verminderen. Het wordt met name ingezet bij mensen die te maken hebben met obesitas en het overgewicht met succes willen bestrijden. Je kunt het dan ook niet zomaar gebruiken omdat je wat gewicht kwijt wil. Een arts zal het je voor moeten schrijven en met je gaan bekijken wat de opties zijn. Meestal is het een middel wat gebruikt wordt wanneer dat mensen zo niet kunnen afvallen ondanks dat ze van alles hebben geprobeerd. In ieder geval moet je nooit zomaar medicatie online bestellen. Je moet altijd op advies van de arts bekijken wat je mag doen en ook onder begeleiding van de arts geneesmiddelen gebruiken. Zo kun je onder begeleiding afvallen en de arts kan je in de gaten houden. 

LAATSTE NIEUWS

GERELATEERD NIEUWS