29.5 C
Amsterdam
HomeFinancieelHelp, mijn MacBook heeft waterschade 

Help, mijn MacBook heeft waterschade 

Zit je lekker in de koffiecorner te werken valt er plots het kopje koffie over je MacBook. Heel vervelend, want nu doet hij het niet meer. Misschien is dit nog wel niet het ergste, omdat je namelijk een aantal dingen kunt doen om alvast te zorgen de schade zo goed mogelijk te beperken. Wat zijn de stappen die jij alvast kunt doen, voordat jij naar de reparateur gaat? Als jij alvast het voorwerk doet kan de reparateur er voor zorgen dat jouw MacBook snel vochtvrij wordt gemaakt, zodat jij snel weer met jouw MacBook aan de slag kunt gaan. Wij vertellen je hieronder wat je kunt doen.

Wat kun je doen?

Er zijn een aantal dingen die jij kunt doen aan de MacBook waterschade, daarom is het zeer belangrijk aan aantal handige tips alvast op te volgen. Niet schrikken van je MacBook waterschade, want er is echt wel iets aan te doen. Je MacBook waterschade kun je met onderstaande tips al voor een groot deel oplossen, maar je zult de MacBook ook weg moeten brengen naar een reparateur. Dat komt doordat jij niet binnenin de MacBook kunt kijken en waarschijnlijk eventuele schade van binnenuit niet kunt oplossen.

  • Om te beginnen is het zeer verstandig de MacBook waterschade te beperken door het apparaat zo snel mogelijk uit te zetten. Zoals je misschien wel weet gaan vocht en elektriciteit niet samen, daarnaast moet je het zien te voorkomen dat het opnieuw in contact komt met elektriciteit.

  • Het droogmaken van je MacBook. Zorg dat je het zo goed als je kunt droog maakt, hierdoor voorkom je nog grotere problemen.

  • Een geweldige tip is rijst, hier kun jij je MacBook inleggen. Rijst onttrekt namelijk het vocht uit je MacBook. Dit wil overigens niet zeggen dat het alle vocht zal verdwijnen, maar je kunt het meeste hier wel mee verliezen.

Wat doe je na de tips

Het is erg belangrijk je MacBook met waterschade goed na te laten kijken, omdat het reparatiebedrijf verder kan kijken dan jij. Het is ook belangrijk hier niet te lag mee te wachten, omdat de schade dan al aangericht kan zijn. Hun kunnen onder andere het moederbord en alle ander componenten nalopen op schade en deze zo nodig oplossen. Het reparatiebedrijf kan de MacBook doormeten en kan jouw MacBook van binnen ook schoonmaken. Het is nu eenmaal eenvoudig als het probleem snel opgelost wordt, dan kun jij weer snel genieten van jouw MacBook.

 

LAATSTE NIEUWS

GERELATEERD NIEUWS