29.5 C
Amsterdam
HomeWonenJe eigen dak bedekken met EPDM

Je eigen dak bedekken met EPDM

Als je last hebt van lekkages, dan is dat natuurlijk erg vervelend. Elke keer dat het begint te regenen, komt er weer wat meer water in je woning terecht. Dit zorgt niet alleen voor schade aan je dak, maar kan er ook voor zorgen dat de rest van je woning waterschade oploopt. Het is dus erg belangrijk om zo snel mogelijk in te grijpen. Veel mensen laten hiervoor een dakdekker komen die het dak opnieuw gaat bedekken of het dak gaat repareren. Dit klinkt allemaal erg lastig, maar in werkelijkheid valt dat voor veel mensen best mee. Als je dus geld wilt besparen en een ervaring rijker wilt zijn, zou je ervoor kunnen kiezen om je eigen dak te bedekken. Voor het bedekken van je eigen dak, heb je natuurlijk wel spullen nodig en is het belangrijk om altijd aan je veiligheid te denken. Wat je precies nodig zult hebben en hoe je veilig te werk gaat, vind je dan ook in dit artikel. 

 

Materialen voor het bedekken van je dak

Wanneer je je eigen dak wilt bedekken, heb je daar natuurlijk ook materialen voor nodig. In Nederland wordt in veel gevallen EPDM dakbedekking gebruikt. Dit heeft ermee te maken dat EPDM dakbedekking van uitstekende kwaliteit is en, als het op de juiste manier aangebracht wordt, tientallen jaren mee kan gaan. EPDM dakbedekking is zeer makkelijk aan te brengen en kan ook zeer makkelijk bewerkt worden. Wanneer je EPDM dakbedekking gaat gebruiken, dan is het wel zo verstandig om ook EPDM lijm aan te schaffen. Je zult EPDM lijm nodig hebben voor het hechten van verschillende stroken EPDM dakbedekking.  

 

Veiligheid is belangrijk 

Het is erg belangrijk om altijd aan je veiligheid te denken als je een dak gaat bedekken. Een dak van een Nederlandse woning is in sommige gevallen wel 4 meter hoog. Een val van een dak kan dus niet alleen voor vervelende verwondingen zorgen, maar ook is het zelfs mogelijk dat je hierdoor komt te overlijden. Wanneer je je eigen dak gaat bedekken, dan heb je daar natuurlijk een ladder voor nodig. Het is belangrijk dat je de ladder controleert voordat je de ladder beklimt. Daarnaast moet je nooit met kleine kinderen je dak gaan bedekken. Kinderen kunnen, zoals je waarschijnlijk al weet, moeilijker risico’s inschatten. De kans dat er dan een ongeluk gebeurt, is dan ook vrij hoog. Houd er ook rekening mee dat het verstandig is om handschoenen te dragen. EPDM dakbedekking kan namelijk zeer heet worden als het bewerkt wordt.

LAATSTE NIEUWS

GERELATEERD NIEUWS