12.8 C
Amsterdam
HomeZakelijkTips voor je horecazaak

Tips voor je horecazaak

Je werk als eigenaar van een horecazaak is al lastig genoeg. Je hebt enorm veel om over na te denken en je moet het allemaal maar zelf doen. Alles doe je goed, behalve denken dat je er alleen voor staat! Want dát is waar je de mist in gaat. Niemand staat er ooit alleen voor en ook nu is dat niet het geval. We willen je heel graag het gevoel geven dat je er dus niet alleen voor staat, maar dan zul je ons wel moeten toelaten. Ben je bereid dit te doen? Oké, prima eerste stap. De tweede stap is het lezen van deze blog. We bewijzen namelijk echt dat we er voor je zijn. Hoe we dat doen? Je tips geven voor je horecazaak. Implementeer je deze tips, dan zul je je werk als een stuk makkelijker ervaren en zal je zaak ook een stuk beter gaan lopen. Klinkt dat goed? Ja, dat dachten we al. Dus ga maar snel aan de bak, je zult het nodig hebben!

De keuken

Als je een horecazaak hebt, is de keuken hier een essentieel onderdeel van. Waarom? Omdat je natuurlijk je eten zult moeten voorbereiden voor de gasten. In de keuken zijn er een aantal dingen heel belangrijk. Allereerst perfecte hygiëne; onmisbaar in een restaurant en daarom verdient het de nodige aandacht. Daarnaast het juiste personeel, zij moeten immers kwalitatief eten kunnen bereiden. Investeer geld, tijd en aandacht in het opleiden en bijscholen van je personeel, dit zal zijn vruchten afwerpen. En als laatste; de apparatuur. Goede apparatuur is van belang, al helemaal in de keuken. Zorg ervoor dat je over kwaliteit beschikt en dat er voldoende staat. Van een horeca koelkast glazen deur tot aan een mooi fornuis; stel het beschikbaar.

Timing

Timing is van ontzettend groot belang en hier moet je dan ook zeker op letten in de horeca. Je wil dat het eten van de gasten op tijd komt, maar ook zeker niet te snel. Als het té snel komt, zullen de gasten zich wellicht opgejaagd voelen. Hebben ze besteld? Dan is ongeveer 15 minuten na het bestellen de ‘sweet spot’. Tevens is het van belang de voorgerechten, hoofdgerechten en desserts voldoende tijd te geven en dit op elkaar af te stemmen. Zorg ervoor dat er voldoende tijd tussen zit, maar laat de gasten ook zeker niet te lang wachten. 

LAATSTE NIEUWS

GERELATEERD NIEUWS