14.3 C
Amsterdam
HomeWonenRaamdecoratie kopen? Dit zijn de beste tips 

Raamdecoratie kopen? Dit zijn de beste tips 

Heb je een nieuw huis gekocht en ben je op zoek naar de juiste raamdecoratie? Dan heb je ontzettend veel soorten raamdecoratie om uit te kiezen. Hoe weet je nu welk type raamdecoratie het beste bij jou en je woning past, en waar moet de raamdecoratie aan voldoen? Het beantwoorden van deze vragen kan lastig zijn. Daarom helpt dit blog je op weg met de beste tips voor bij het aanschaffen van raamdecoratie voor je nieuwe woning.

 

Waar ga je de raamdecoratie plaatsen? 

Voordat je nieuwe raamdecoratie kunt uitzoeken, is het belangrijk om voor jezelf na te gaan in welke ruimte je de raamdecoratie wil gaan plaatsen. Afhankelijk van de ruimte waarin de raamdecoratie geplaatst wordt, moet deze namelijk voldoen aan een aantal eisen. Zo zul je voor de raamdecoratie in de woonkamer eerder kiezen voor raamdecoratie die wat meer licht doorlaat en wat meer inkijk geeft van buitenaf, zoals houten raamdecoratie (denk aan houten jaloezieën). Voor de slaapkamer kies je natuurlijk liever voor raamdecoratie die volledig te verduisteren is, zoals een volledig verduisterend rolgordijn, gecombineerd met kamer gordijnen. Voor de badkamer is raamdecoratie die goed bestand is tegen vocht geschikt en dat aan alle wensen op het gebied van privacy voldoet, zoals een plisségordijn. 

 

Welke stijl heeft de kamer waarin de raamdecoratie geplaatst wordt? 

Een andere belangrijke afweging bij het kiezen van je raamdecoratie, is hoe de rest van de ruimte ingericht is. Is het interieur bijvoorbeeld strak en modern ingericht? Dan is raamdecoratie in een donkere kleur of van aluminium en goede keuze. Je zou dan kunnen kiezen voor aluminium jaloezieën. Ben je op zoek naar raamdecoratie voor een meer landelijk of romantisch ingerichte ruimte? Kies dan voor lange vouwgordijnen in een aardetint of jaloezieën van hout. 

 

Wat is je budget? 

Natuurlijk speelt ook je budget een belangrijke rol in het uitzoeken van nieuwe raamdecoratie. Stel vooraf je budget voor jezelf vast, zodat je je niet te gemakkelijk verliest in allerlei aanvullende opties of bescherming. Mag het wel wat kosten? Dan heb je een breed scala aan opties. Heb je een beperkt budget? Dan kun je je het beste oriënteren op budget-friendly raamdecoratie. Vergis je overigens niet: dit type raamdecoratie kan ook een goede kwaliteit hebben, er goed uit zien en een lange levensduur hebben, ondanks de lage prijs. Kijk dan bijvoorbeeld eens naar duo rolgordijnen of lamellen in een goedkope uitvoering. Wanneer je je raamdecoratie goed onderhoudt en dus ook regelmatig goed reinigt, verleng je de levensduur en heb je er zo lang mogelijk plezier van.

LAATSTE NIEUWS

GERELATEERD NIEUWS