22.9 C
Amsterdam
HomeZakelijkDe beste tips voor het kiezen van jouw motorverzekering bij KNMV Verzekeringen

De beste tips voor het kiezen van jouw motorverzekering bij KNMV Verzekeringen

Als motorrijder wil je natuurlijk goed verzekerd zijn, zodat je zonder zorgen de weg op kunt. Er zijn veel verschillende soorten motorverzekeringen en KNMV polissen waar je uit kunt kiezen. In dit artikel geven we je de beste tips voor het kiezen van jouw motorverzekering en KNMV polis.

Waar moet je op letten bij het kiezen van een motorverzekering?

Er zijn een aantal zaken waar je op moet letten bij het kiezen van een motorverzekering. Zo is het belangrijk om te kijken naar de dekking die de verzekering biedt en hoe deze aansluit op jouw persoonlijke situatie.

Soorten dekkingen: WA, WA+ en Allrisk

Bij het kiezen van een motorverzekering heb je de keuze uit drie soorten dekkingen: WA, WA+ en Allrisk. Een WA-verzekering (Wettelijke Aansprakelijkheid) is verplicht voor iedere motorrijder en dekt de schade die je met jouw motor aan anderen veroorzaakt. Een WA+ (beperkt casco) verzekering biedt naast de wettelijke aansprakelijkheid ook dekking voor bijvoorbeeld brand, diefstal en stormschade. De Allrisk (WA uitgebreid casco) verzekering is de meest uitgebreide dekking, waarbij ook schade aan jouw eigen motor wordt vergoed.

Welke dekking het beste bij jou past, hangt af van jouw persoonlijke situatie. Heb je bijvoorbeeld een dure motor of ben je erg gehecht aan je motor? Dan is een Allrisk verzekering wellicht een goede keuze. Heb je een oudere motor die niet veel meer waard is? Dan kan een WA of WA+ verzekering voldoende zijn.

Invloed van je persoonlijke situatie

Bij het kiezen van een motorverzekering speelt jouw persoonlijke situatie een grote rol. Denk hierbij aan je leeftijd, woonplaats, het type motor en je schadevrije jaren. Al deze factoren hebben invloed op de premie die je betaalt voor je motorverzekering. Het is goed om hier rekening mee te houden bij het vergelijken van verschillende verzekeringen.

De voordelen van een KNMV Verzekeringen polis

Een andere optie voor motorrijders is een KNMV Verzekeringen polis. Dit is een speciale verzekering die wordt aangeboden door KNMV Verzekeringen. Er zijn verschillende voordelen verbonden aan het kiezen voor een KNMV verzekering.

Extra services en kortingen voor leden van KNMV

Een groot voordeel van een KNMV Verzekering  is dat je als lid van de KNMV profiteert van extra services en kortingen. Zo krijg je bijvoorbeeld korting op je motorverzekering en kun je gebruikmaken van de pechhulpdienst van de KNMV Verzekeringen. Daarnaast biedt de KNMV Verzekeringen ook speciale verzekeringen aan voor bijvoorbeeld je motorkleding en helm.

Hoe je premie te besparen zonder in te leveren op kwaliteit

Als motorrijder wil je natuurlijk niet te veel betalen voor je motorverzekering, maar je wilt ook niet inleveren op kwaliteit. Gelukkig zijn er manieren om te besparen op je premie zonder dat je concessies hoeft te doen aan de dekking van je motorverzekering. Een paar tips zijn het vergelijken van verschillende verzekeringen, het kiezen van een hoger eigen risico en het opbouwen van schadevrije jaren.

Door verschillende motorverzekeringen en de KNMV verzekering met elkaar te vergelijken, krijg je een goed beeld van de mogelijkheden en kun je de verzekering kiezen die het beste bij jouw situatie en wensen past. Zo ben je goed verzekerd en betaal je niet te veel voor je motorverzekering.

LAATSTE NIEUWS

GERELATEERD NIEUWS