13.4 C
Amsterdam
HomeVrije TijdEen feestelijke barbecue voorbereiden

Een feestelijke barbecue voorbereiden

Heb jij iets te vieren deze zomer? Dan is een feestelijke barbecue een fantastisch idee. Nodig al je vrienden uit. Of is het juist een familiefeest? Hoe dan ook, een barbecue vereist natuurlijk de enige voorbereiding. Zo moet je genoeg boodschappen doen en zorgen voor een feestelijke sfeer. Dat kan bijvoorbeeld met een lekker welkomstdrankje en mooie versiering. Lees gauw verder en doe inspiratie op voor een geweldige barbecue.

Groots inkopen

De boodschappen halen is het allerbelangrijkste bij het organiseren van een feestelijke barbecue. Ga dan ook voorbereid op pad. Denk van tevoren na over wat voor vlees je op de barbecue wilt gooien. Vergeet overigens niet om ook vegetarisch eten te kopen. Er is in ieder gezelschap namelijk wel een vegetariër. Staat alles voor de barbecue op je boodschappenlijst? Dan is het tijd om na te gaan welke bijgerechten je wilt bereiden. Echte aanraders zijn koude pastasalades, quiches, toastjes met tapenda en caprese. 

Versieringen

Een barbecue is natuurlijk gezellig, maar je kunt de beleving nog completer maken door de boel een beetje te versiering. Een partytent is dan ook een aanrader. Dit biedt veel mogelijkheden bij het versieren. Zo kun je slingers ophangen of de ruimte met lichtjes opvrolijken. Denk trouwens ook na over de tafelbekleding! De borden moeten passen bij het tafellaken. En misschien is het leuk om bijpassende naamkaartjes te maken voor de tafelschikking. Verder is het een idee om de partytent te vullen met een kleine bar voor drinken en een mini-dansvloer. Alles bij elkaar zet een gezellige sfeer neer.  

Welkomstdrankje

Begin de gezellige avond met een heerlijk welkomstdrankje! Het is de ideale manier om iedereen in de barbecuestemming te brengen. Ga je voor een cocktail, een glas prosecco of voor een originele fruitsmoothie. Er zijn allerlei verrukkelijke mogelijkheden. Kies je voor een alcoholisch drankje en komen er ook kinderen? Zorg er dan wel voor dat er een lekker alternatief is. Overigens is het een goede tip om een ijsblokjesmachine te kopen of huren voor de feestelijke barbecue. Zo kun je altijd heerlijk verkoelende drankjes serveren. Lekker voor wanneer het warme zomerdag is. 

Afsluitend kampvuur

Heerlijk gegeten, maar nog niet uitgepraat? Dan is het de hoogste tijd voor een afsluitend kampvuur. Steek het vuur aan en verzamel allemaal in een gezellige kring. Tijdens het kampvuur kan iedereen de leukste herinneringen delen met een lekker drankje in zijn of haar hand. Natuurlijk kunnen marshmallows niet ontbreken en misschien vind je het ook wel leuk om S’mores te maken. 

LAATSTE NIEUWS

GERELATEERD NIEUWS