12.8 C
Amsterdam
HomeAlgemeenDo it yourself: magazine

Do it yourself: magazine

Droom jij altijd al van een eigen magazine? Wil je graag een tijdschrift maken over je favoriete onderwerpen of hobby's? Of wil je je herinneringen vereeuwigen in een tijdschrift? Dan is er goed nieuws! Een eigen magazine maken, is namelijk erg gemakkelijk. In dit artikel wordt uitgelegd hoe je gemakkelijk een tijdschrift kunt maken. Ook worden er tips gegeven waar je op kunt letten als je een eigen magazine wilt ontwerpen.

Tip 1: online aanbieders

Een van de makkelijkste manieren om een tijdschrift te maken, is door gebruik te maken van online aanbieders. Er zijn veel verschillende bedrijven die, tegen betaling, een vast format aanbieden. Met een eenvoudig computerprogramma kun je vervolgens het format gemakkelijk naar jouw smaak aanpassen. Zo kun je de kleuren veranderen, maar ook de lay-out en het lettertype aanpassen. Daarnaast zorgt zo’n bedrijf er meestal ook voor dat je magazine op de juiste manier wordt afgedrukt. Hierdoor staan de pagina’s op de juiste volgorde en wordt je tijdschrift ook netjes ingebonden. Tot slot kun je in de meeste gevallen een preview zien van het magazine dat je gemaakt hebt. Op die manier weet je zeker dat het tijdschrift helemaal wordt zoals jij wil!

Tip 2: beoordeel een boek op zijn kaft

Vormgeving is erg belangrijk bij een tijdschrift! De cover van een tijdschrift moet er namelijk normaal gesproken voor zorgen dat de lezer er voor kiest het tijdschrift te kopen. Daarnaast bepaalt de voorkant van een magazine ook de uitstraling. Een mooie en verzorgde cover van een tijdschrift nodigt de lezer dus uit en kan de lezer verrassen. Als je zelf een tijdschrift wilt maken, let dan dus ook goed op de cover. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een mooie, grappige of juist onroerende foto. Het is belangrijk dat je voor een foto kiest waarbij er voldoende ruimte is rondom het figuur. Op die manier passen de titels en andere teksten er ook mooi op.

Tip 3: illustraties en spreuken

Een magazine wordt natuurlijk gekenmerkt door de afwisseling van tekst met foto’s. Maar dat is niet het enige dat typisch is voor een magazine. Ook worden er in de bekende tijdschriften volop spreuken en illustraties gebruikt. Zo kun je leuke en passende teksten over foto’s plaatsen. Daarnaast zou je illustraties kunnen gebruiken om een groot stuk tekst gemakkelijk samen te vatten.

Kortom, een magazine maken is lang niet meer zo moeilijk als vroeger. Met een beetje hulp van het internet en de bovenstaande tips, kan iedereen dit namelijk. Dus waar wacht je nog op! Laat je creativiteit de vrije loop! 

LAATSTE NIEUWS

GERELATEERD NIEUWS