11.4 C
Amsterdam
HomeFinancieelWat is nou precies een CFD betekenis?

Wat is nou precies een CFD betekenis?

Als jij gaat beleggen, kom je vroeg of laat in aanraking met CFD’s. Wil je meer weten van de CFD betekenis, dan doe je er verstandig aan om eens de website Compareallbrokers.com te bezoeken. Dan weet je alles over de CFD betekenis en dat is wel zo prettig om te weten.

Lees je eerst altijd goed in over beleggen en aandelen

Het is toch al goed om voor je gaat beleggen je eerst altijd goed in te lezen over alles wat met beleggen en aandelen te maken heeft. Alleen dan is de kans om rendement te maken ook echt reëel. Zonder kennis van zaken wordt dit meteen al een stuk moeilijker. Steeds meer mensen gaan overigens beleggen en die ontwikkeling is niet vreemd. Zet jij jouw geld op de bank, dan weet je bijna zeker dat je geld niet meer waard wordt. Sterker nog; geld sparen bij de bank kan je tegenwoordig zelfs geld kosten.

Contract for Difference

De CFD betekenis. CFD staat voor Contract for Difference. Het gaat hierbij om het contract tussen twee partijen, in dit geval de koper en de verkoper. De koper betaalt het verschil tussen de waarde van een onderliggend product bij de aankoop en de verkoop. Mocht er sprake zijn van een negatief verschil, dan betaalt de koper dus aan de verkoper. 

CFD’s worden ook wel derivaten genoemd

CFD’s worden ook wel derivaten genoemd. Met CFD’s kun je als belegger eenvoudig inspelen op koersen die stijgen en dalen. Je kunt als je werkt met CFD’s werken met verschillende onderliggende waarden in de vorm van aandelen, indices, grondstoffen en buitenlandse valuta. Ga je handelen in CFD’s, dan word je dus nooit echt eigenaar van de onderliggende waarde. CFD’s bestaan vanaf 1990. Het was een hefboomproduct dat in eerste instantie toegepast werd voor hedgefondsen en institutionele beleggers. Later gingen ook particuliere beleggers zich bezighouden met CFD’s. CFD’s zijn overigens ontwikkeld door John Wood en Brian Keelan.

Noot sprake van standaardcontracten

CFD’s worden verhandeld tussen individuele beleggers en CFD aanbieders. Van standaardcontracten is nooit sprake. De aanbieder van CFD’s bepaalt zelf de voorwaarden. Vanwege het ontbreken van standaard contracten hebben CFD’s geen beursnotering en als je gaat beleggen met CFD’s dan is de CFD aanbieders dus altijd de tegenpartij. En zo is er voldoende te melden over CFD’s. Lees alles goed door voor je daadwerkelijk met CFD’s aan de slag gaat. Dit om teleurstellingen te voorkomen. Want ook als je gaat beleggen loop je risico’s

LAATSTE NIEUWS

GERELATEERD NIEUWS