You Are Here: Home » Movement » Solidarity with the people in Greece! No to the blackmail of the EU! – Press Release

Solidarity with the people in Greece! No to the blackmail of the EU! – Press Release

Rectificatie

Geachte pers,

Gisteren hebben wij als medeorganisatoren deelgenomen aan de demonstratie in de Dam Amsterdam met het thema GIVE GREECE A CHANCE, SOLIDARITY WITH THE PEOPLE IN GREECE! NO TO THE BLACKMAIL OF THE EU!

In de uitnodiging stond: “We nodigen iedereen uit om samen met de Griekse bevolking te demonstreren tegen de eis van de Eurogroep om de wurgcontracten in Griekenland te handhaven. We willen ook de nieuwe coalitieregering van SYRIZA dwingen om niet aan de chantage van de EU toe te geven, maar het verzoek en de behoeften van het Griekse volk te steunen.”

Echter, in de berichtgeving van veel media ging het alleen over het steunen van de Griekse regering en dat alleen een paar honderd mensen (bij sommige een paar tientallen) hebben deelgenomen. Dat vinden we te kort door de bocht. Het doel van de demonstratie was de Europese regeringsleiders te dwingen om te stoppen met de chantage en de nieuwe regering van Griekenland te verzoeken om haar beloften aan de kiezers na te komen. Bovendien hebben ongeveer 1500 mensen aan de demonstratie en de optocht deelgenomen.

In de vele demonstraties die in Griekenland en veel Europese landen deze dagen hebben  plaatsgevonden, stonden de actieve verzoeken van de burgers centraal. Zij willen niet langer de rol hebben van het passief wel of niet steunen van hun regering. Dit is een cruciale breuk met het verleden, waar de (Griekse) media haar berichtgeving nog aan moet aanpassen. Door een simplistisch kader zoals ‘volgers van een regering’ los te laten, wordt de berichtgeving meer objectief en nauwkeurig.

We zien graag een rectificatie van uw berichtgeving tegemoet.

Met vriendelijke groet,
ReINFORM

About The Author

Number of Entries : 435

Leave a Comment

© 2011 Powered By Wordpress

Scroll to top