You Are Here: Home » Movement » Oproep Demonstratie Samen tegen Racisme en Discriminatie – 22 maart 2014, Museumplein, Amsterdam

Oproep Demonstratie Samen tegen Racisme en Discriminatie – 22 maart 2014, Museumplein, Amsterdam

Nederland heeft een racismeprobleem. Dat zegt de Zwarte Piet Niet beweging. Dat zegt de nationale ombudsman. En dat zegt Amnesty International over de politie. Racisme is geinstititutionaliseerd en voor veel Nederlanders een dagelijkse ervaring. Het aantal racistische incidenten is het afgelopen jaar gestegen. Dit kabinet wil Antilliaanse Nederlanders zelfs apart registreren. Om de aandacht af te leiden van echte problemen gebruiken media en politici moslims, vluchtelingen en Polen als zondebok. De
regering lapt hierbij alle internationale afspraken aan haar laars.flyer

Deze trend beperkt zich niet tot Nederland. Door heel Europa zijn deze ideeën in opkomst. Wilders bundelt op Europees niveau zijn krachten met andere extreemrechtse en zelfs fascistische partijen. Solidariteit tussen verschillende bevolkingsgroepen is nodig om deze gevaarlijke tendens te keren.

Wij hebben daarom vijf eisen:

1.Er moet een actiecampagne komen die discriminatie in het onderwijs en op de arbeids-markt tegengaat. Bedrijven die discrimineren moeten worden beboet.

2.Alle discriminatiegronden moeten even serieus worden genomen. Naast homofobie, racisme en antisemitisme moet ook de islamofobie in Nederland in kaart worden gebracht en actief bestreden worden.

3.Er moet een onafhankelijk vervolgonderzoek komen op het rapport van Amnesty International over de politie. Etnisch profileren moet stoppen.

4.Dit kabinet moet de uitspraak van het Europees Comite voor Sociale Rechten opvolgen: alle vluchtelingen hebben recht op voedsel, onderdak en kleding. Geen vluchteling op straat of in de cel, laten we de mensenrechten weer respecteren!

5.De Sinterklaasoptocht moet dit jaar Zwarte Piet vrij worden. In het onderwijs moet er meer aandacht komen voor het Nederlandse slavernij- en koloniale verleden.

DEMONSTREER MEE OP DE DAG TEGEN RACISME

Source: http://www.platformtegenvreemdelingenhaat.nl/nieuws/oproep-demonstratie-samen-tegen-racisme-en-discriminatie/

About The Author

Number of Entries : 435

Leave a Comment

© 2011 Powered By Wordpress

Scroll to top