You Are Here: Home » Movement » Duizenden omroepmedewerkers en televisiekijkers op Malieveld

Duizenden omroepmedewerkers en televisiekijkers op Malieveld

Vandaag vond op het Malieveld in Den Haag een grote demonstratie plaats tegen de extra bezuinigingen op de Publieke Omroep. Staatssecretaris Sander Dekker nam de ruim 261.000 keer ondertekende petitie tegen de korting in ontvangst. 

Onder de noemer ‘Onze programma’s bezuinig je niet 123 weg’, voerden de publieke omroepen de afgelopen weken actie tegen de bezuinigingsplannen van Dekker. Presentatoren en andere BN’ers drukten in radio- en tv-spotjes de politiek op het hart dat extra snijden de doodsteek voor veel programma’s, series en films betekent.

 

IMG_3839[1]Niet slopen maar bouwen
Namens de FNV sprak vice-voorzitter Ruud Kuin. Onder het motto ‘Niet slopen maar bouwen’ benadrukte hij het belang van een sterke publieke omroep. “Als je wil dat burgers meedoen, moet je ze ook toegang geven tot goede en betrouwbare informatie. Tot kwalitatief goede onderzoeksjournalistiek. En die kwaliteit wordt nu bedreigd. Minder geld is minder mensen. Minder mensen is minder tijd om echt iets goeds te maken. En minder tijd is uiteindelijk minder kwaliteit.”

Steunbetuigingen
Meerdere artiesten beklommen het podium om hun steun te betuigen, onder wie Freek de Jonge, Pieter Derks, Tim Knol, De Staat, Lenny Kuhr en de blazers van het Residentie Orkest. Rond het middaguur overhandigden MAX-directeur Jan Slagter en NPO-voorzitter Henk Hagoort de petitie aan staatssecretaris Sander Dekker. De Nederlandse Publieke Omroep (NPO) zette woensdag 45 bussen in om demonstranten vanuit het hele land naar Den Haag te brengen. In totaal maakten daarvan zo’n 2250 omroepmedewerkers en sympathisanten gebruik.

Source: http://www.fnv-kiem.nl/nieuws/media-en-communicatie/2378

About The Author

Number of Entries : 435

Leave a Comment

© 2011 Powered By Wordpress

Scroll to top